10 december - Vad har du för jultraditioner?

Massa! Hela December består bara av en massa traditioner. Ända från första advent till trettondagjul! Här kommer ett urval av traditionerna:

Första, andra, tredje och fjärde advent:  På första advent går alltid jag och mamma på julmarknad och köper onödiga saker och julgodis, typ brända mandlar som doftar helt gudomligt! De andra adventerna julpyntar vi och kollar julfilmer (att kolla julfilmer är viktigt!). Såklart tänder vi även adventljusen!

Vi kollar alltid på julkalendern plus en egen som vi själva valt ut, i år är det Sunes jul som gäller!

På Nobeldagen kollar på Nobelfesten och har en liten egen Nobelmiddag hemma. Typ Tacos och sånt (fast idag blev det kyckling <3).
Innan Lucia ska vi ha bakat minst pepparkakor, gärna Lussebullar om vi hinner. På luciamorgon går vi alltid upp tidigt och äter pepparkakor och tittar på luciafirandet på tv och tänder ljus, det är nog den mysigaste morgonen på hela året. Snö på det och det är absolut perfekt!

Julgranen sätter vi inte upp dagen innan julafton som andra (ni som tycker att det är fel att sätta upp den tidigare får gärna göra det men låt oss göra som vi vill, har nämligen fått en del kommentarer om att det är fel att göra så men eftersom vi aldrig firar jul hemma vill även vi kunna njuta av att ha en gran hemma :) ) utan vi gör det alltid runt lucia och klär den i all möjlig skit man kan hitta. Allt från vanliga julgranskulor till gräsliga smällkarameller jag själv gjort vid fyra års ålder.

Pepparkakshus måste göras, just för att det är så himla kul att dekorera! kan faktiskt tillägga att jag mer eller minde blivit ett proffs på detta och jag vill gärna förbättra mig. Mamma gör godis samtidigt som vi spelar HÖÖÖÖG julmusik och skriksjunger med i låtarna vi kan.

Vi pyntar något helt galet hemma hos oss, det är tomtar och nissar och änglar i vartenda litet ledigt skrymsle och det är hur mysigt som helst!! Älskar det!

Så där, där har ni några av de jultraditionerna som pågår hemma hos oss!:)




Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: