Dag 22: De 5 sämsta sakerna med julen.da

2012-12-22 23:07:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Min top 5-lista

1. När den är över.
2. När det inte finns någon snö.
3. Julstressen.
4. Om julkalendern är dålig eller om den inte har någonting med jul eller vinter att göra över huvudtaget (typ Allram Est, den var ju för 17 på sommaren ibland!?)
5. När det är svårt att hitta bra julklappar och julafton närmar sig med stormsteg.


Dag 21: De 5 bästa sakerna med julen

2012-12-21 13:55:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Min top 5-lista

1. Stämningen (julkänslan)
2. Snön
3. Dekorationerna
4. All god julmat
5. Allt som hör julen till (klyschigt, jag vet)

Dag 20: Vad skulle du heta om du var en tomtenisse?

2012-12-20 03:06:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Ganks arandom fråga faktiskt! Men antagligen Hoodie eller något sånt eftersom jag klädde ut mig till Peter Pan/Robin Hood på Halloweenfesten för några år sedan och blivit kallad för det av några söta männsikor efter det. Det är kort och bra och lätt att komma ihåg!

Jag skulle se ut som hon i mitten, hon har så fina flätor!

Dag 19: När slutade du tro på tomten?

2012-12-19 23:53:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
När jag var mellan 5-6 år ungefär. Jag hade under en viss tid gått och funderat på det här med tomten och på att det faktiskt låter väldigt märkligt att han skulle hinna med att besöka alla barn i hela världen under en och samma natt. Sen förstod jag inte varför han såg så annorlunda ut vid olika tillfällen. Ibland hade han av någon anledning en lösnäsa på sig, andra gånger en skräckinjagande mask. 
Dessutom tyckte jag att det var konstigt att min kusin alltid skulle försvinna lite varje julafton och verkligen ALLTID missa när tomten kom trots att han visste att vi faktiskt skulle få finbesök.
Baserat på detta kunde jag sedan dra slutsatsen att det kanske trots allt mot all förmodan kanske inte finns någon riktig jultomte.
Men det hindrar en ju inte från att låtsas, eller hur?


Jag älskar sånna här bilder!

Stackars tös...

2012-12-19 23:20:59
kategori: Vardag   [0] kommentera

Dag 18: Skickar du ut julkort?

2012-12-18 00:01:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Dessvärre så gör jag inte detta, men jag önskar att jag gjorde det. Inget gör mig så glad som när det dimper ner en liten hälsning i brevlådan, och om jag då har chansen att ge någon annan denna glädje så är det ju klart att jag gör det! Jag köper ofta kort, sådana skitfina man hittar på Gallerix bland annat och planerar verkligen vem jag ska skicka vilket kort till beroende på personernas personligheter. Men i slutändan blir korten orörda och liggande tills januari kommer och då är det försent att skicka iväg dem och man ses bara som glömsk och slarvig (vilket jag är) om man nu mot all förmodan skulle skicka iallafall. 

Men i år blir det banne mig julkortsutskick! Jag har nämligen inte skickat iväg några tackkort än som tack för uppvaktningen under min student. Jag skulle ha gjort det tidigare men livet och annan skit kom emellan så det har helt enkelt inte blivit av. Men nu har vi gjort så att vi har beställt kort där det står : "God Jul och Gott Nytt år önskar Stina Lise! Tusen tack för uppvaktningen under min student!". Det känns så osammanhängande och jag vågar knappt skicka iväg dem för att det låter så pinsamt. Men vi gjorde faktiskt likadant när det gällde konfirmationen och andra i släkten har gjort likadant så det är väl ändå ganska så okej!

Dag 17: Bakar du under julen? Vad äter du mer av?

2012-12-17 23:52:34
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Allt! Och lite till! Jag bakar både pepparkakor, lussebullar och en massa godis som jag äter upp snabbare än man hinner säga 'quidditch' (vilket resulterar i äggstremt illamående). Dessutom dekorerar jag alltid pepparkakshus varje år och jag har faktiskt blivit ganska så bra på det. Vi köper dock alltid färdiga hus eftersom jag aldrig har haft tid till att konstruera ett på fri hand. Förra året hade vi dock glömt att köpa något hus och jag var helt förtvivlad eftersom det var den 23:e december och jag kände att jag vekligen var tvungen att pyssla med något. Så jag tog de köpta pepparkakshjärtarna vi hade i skafferiet och började bygga lite på fri hand, i blindo if you will. Det slutade med att jag tillslut hade en väldigt häftig och innovativ igloo och jag var helt sjukt stolt när den väl var klar!

Olyckligtvis visade det sig att dessa pepparkakor inte riktigt var gjorde för iglookonstruktion vilket gjorde att taket mjuknade och rasade in, så i slutändan var det bara "ramen" som fanns kvar. Då placerade vi lite tomtar däri istället så att det blev som ett litet tomtelandskap så det blev ganska bra tillslut iallafall!da


Dag 16: Tidigaste julminnet?

2012-12-16 11:37:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Mitt tidigaste julminne går hand i hand med dag 11, nämligen mitt bästa julminne. Det absolut tidigaste är väntan på tomten när jag var mellan tre och fyra år. Jag minns den skräckblandade förtjusningen som uppstod när det knackade på dörren och alla i familjen uppmanade mig att springa och titta vem det var. Shit vad rädd och nervös jag var samtidigt som jag sprudlade av glädje över tanken på att han kanske verkligen stod utanför dörren. Sen minns jag att jag var extremt blyg också, jag vågade knappt titta på honom när han bad mig att springa runt och dela ut klapparna till alla släktingar. Jag tyckte att det var så läskigt att faktiskt ha den riktiga jultomten på besök!

På senare år har jag fått höra att jag vid detta tillfälle skakade hand med tomten och neg för honom som tack för att han varit så vänlig att ge oss alla paket, vilket mycket väl kan stämma.

Julgodis och The Hobbit

2012-12-15 21:09:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
Igår ägnade jag och min granne stora delar av dagen åt att baka godis. Det blev en hel del och här under ser ni resultatet: 
 
 
 

Det blev trillingnötter (de med vitt på), julkolor (de med papper), rockyroads (de stora klumpiga) samt ischoklad. Jag kommer bli sjuk med tanke på allt godis jag äter just nu, samt andra onyttigheter!
 
På kvällen träffades jag, Louise, Emelie, Sandra och Sofia för att kolla på The Hobbit i 3D ihop och det var jättekul!Önskade dock att vi hade kunnat umgås lite längre, men det får bli nästa gång! Filmen var mycket bra, jag älskar Sméagol/Gollum (jag vet att han är villain-typen, men jag är fascinerad av karaktären) och blev glad när jag insåg att han var med så mycket som han faktiskt var (jag har inte läst boken så jag visste inte vad som skulle hända riktigt).
Men jag håller med dig Cindy (och er andra jag pratade med) om att det var synd att glasögonen var så himla mörka. Det förstörde lite så ibland satt jag faktiskt helt utan glasögon bara för att få se färgerna så de var menade att bli sedda från första början.
Annars var filmen mycket bra och jag ser nu fram emot att få läsa boken för att kunna fördjupa sig i handlingen ytterligare för att kunna förstå handlingen bättre!

Dag 15: Äkta eller plastgran?

2012-12-15 11:36:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Vi har alltid en tvättäkta plastgran. När vi bodde i Stockholm och bodde i lägenhet så var det inte så praktiskt att ha en äkta gran. Det hade varit svårt att få in den i lägenheten och sen barra det ju så mycket. Dessutom firade vi aldrig jul i Stockholm vilket gjorde att vi aldrig skulle fått någon glädje av den.

När vi flyttade hit till Småland bestämde vi oss för att testa på att ha riktig gran, vilket vi också hade i tre år i rad. Men som sagt, det barrar väldigt mycket vilket har gjort att vi har barr överallt fram till midsommar. Sen är mamma ganska allergisk också vilket är en av huvudanledningarna till att vu inte har en äkta gran. 

Just därför har vi plastgran, den tar mindre plats och stökar ner mindre och ger oss en härlig, snuvfri jul! :)

Dag 14: Har du kysst någon under misteln?

2012-12-14 09:39:21
kategori: Vardag   [0] kommentera

Dag 13: Brukar du lussa på lucia?

2012-12-13 23:02:16
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Jag brukade alltid lussa när jag fick möjligheten i skolan. Jag älskar lucia och brukar säga att det är något av det svenskaste vi har, förutom Kalle Anka på julafton och midsommarstång. Något som är ganska roligt är att denna tradition börjar sprida sig utanför Sveriges gränser då det börjar bli allt vanligare att man firar det i skolor och dagis runt om i Danmark!

Jag och mamma har alltid luciamys på morgonen då vi tänder ljus och äter lussekatter och pepparkakor och tittar på luciatåget på tv. Vi brukar sitta med och sjunga med i de låtar vi kan och störa oss på när de sjunger andra versioner av låtarna än vi var vana vid (Typ: "JAA, nu ska de sjunga Lusselelle, nu kör vi allsång! *Lyssnar* Mäh! Det är ju en helt annan melodi än den man är van vid, nu kan vi ju inte sjunga!"). Årets Lucia på tv var från Uppsala och det var jättefint!
Jag brukar även försöka se ett riktigt Luciatåg om jag har möjlighet till det. Sen går jag nästan alltid med glitter i håret på luciadagen, hade även detta idag trots att jag inte själv var tärna:) Man måste ju sprida lite julglädje om man har möjligheten till detta!



Sankta Lucia

2012-12-13 14:54:52
kategori: Vardag   [0] kommentera

Glad Lucia allihopa! Jag befinner mig just nu i Bor och jag är mycket glader! Jag var löjlig igårkväll för jag tvingade mamma att leta upp mitt lucianattlinne så att jag kunde sova i det inatt. Så jag har sprungit runt i lucialinne och glitter hemma hela morgonen och hade sen luciafirande, det gick mycket bra! Sen har jag även mumsat på pepparkakor, lussebullar och skumtomtar!
Snart blir jag upplockad av Emelie och Madde för vi ska till Frida och mysa typ :) Har dessutom kollat på Sagan om ringen eftersom vi ska kolla på The Hobbit imon! Ska kolla på de andra två ikväll och imon, hoppas att jag hinner, de är ju så otroligt långa!!

Glad Lucia!!

Det är den 12:e i 12:e 2012 och klockan är 12 minuter över 12

2012-12-12 12:12:00
kategori: Allt som är random   [0] kommentera
Ville bara uppmärksamma detta för alla som kanske glömmer!

 
 

Dag 12: Har du varit snäll eller elak i år?

2012-12-12 11:09:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Jag skulle vilja påstå att jag ändå har varit ganska så snäll i år.
Är det sorgligt att jag inte kan ge några riktiga konkreta exempel på detta? Svar JA!
Men när jag tänker efter kan jag på rak arm jag säga att jag iallafall har skänkt pengar till välgörenhet, ställt upp för människor när de behövt hjälp samt varit vänlig mot såväl främlingar som välbekanta i den utsträckning jag kunnat.
Jag har sänt vänliga tankar till de som behövt dem och även önskat folk lycka till innan prov OCH sagt att de inte ska säga tack eftersom det betyder otur. 
Jag har ätit upp mina grönsaker var dag och varit tacksam för maten på vårt bord. En och annan komplimang har jag förhoppningsvis delat ut till någon som förtjänat denna. 
 
Jag har också varit lite elak också. Jag har snackat en massa skit om folks kläder på tv när man kollat på project runway. Och jag pratade nog lite väl högt om föremål jag ansett var mindre vackra på svenska när vi var i Turkland. Sen har jag sagt en rad olika grejer som varit mer eller mindre kollosalt totalkorkade och ogenomtänkta till folk jag gillar och bryr mig om. FÖRLÅT FÖR DETTA OM DU KÄNNER DIG TRÅFFAD!! 

Jag hoppas dock att det goda överväger det onda så att även jag får besök av tomten i år!

Samla in pengar till musikhjälpen 2012!

2012-12-11 21:02:50
kategori: Vardag   [0] kommentera
 Som ni antagligen vet så är musikhjälpen just nu i full gång och just därför ska vi samla in så mycket pengar vi bara kan!! 
Jocke från Hejainternet förklarar mer:

 
Följ han på youtube vettja! Han är ganska ny som youtuber men har redan närmare 7000 prenumeranter (mkt för Sverige). Han gör jätteroliga vloggar och annat skoj ddär han bland annat läser högt från sin dagbok han skrev när han var liten. Följ honom!!
 


Obs! Detta är del 1, det finns flera :)

Samla in pengar till musikhjälpen 2012!

2012-12-11 20:57:50
kategori: Vardag   [0] kommentera
 Som ni antagligen vet så är musikhjälpen just nu i full gång och just därför ska vi samla in så mycket pengar vi bara kan!! 
Jocke från Hejainternet förklarar mer:

 
Följ han på youtube vettja! Han är ganska ny som youtuber men har redan närmare 7000 prenumeranter (mkt för Sverige). Hna gör jätteroliga vloggar och annat skoj ddär han bland annat läser högt från sin dagbok han skrev när han var liten. Följ honom!!
 

Dag 11 - Mitt bästa julminne

2012-12-11 13:40:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Jag har ganska svårt att komma på det allra bästa julminnet, jag har så många att välja mellan så det är lite knepigt. Men inget går ju upp emot jularna man hade när man var liten. Det var tiden då man trodde på tomten och var helt överbevisad om att han faktiskt hann med att dela ut julklappar till alla barn i hela världen på en och samma natt. Det var även tiden då man fick så sjukt överdrivet mycket paket (och STORA!) att man knappt hade tid att leka med alla för att man var så överväldigad av alla leksaker.
Mitt bästa julminne är nog i allmänhet väntan under julaftonen när familjen satt samlad och man väntade på att tomten skulle komma. Shit vilken panik man fick när det knackade på dörren och man blev helt galet blyg! Oavsett hur kaxig man var innan tomten kom så var det alltid som bortblåst när man väl fick träffa honom.
 
Cocacolatomten är också ett sånt där bra julminne från när man var liten, så ska han se ut!

En ljusslinga och en subwaymacka i magen rikare...

2012-12-10 20:25:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
Vi hade kursintroduktion på den nya kursen idag och den verkar dessvärre ganska svår..
Efteråt stack jag till Clas Olsson och köpte lite smått och gott, bland annat en ljussling som jag tänker sätta upp här snart! En julklapp till mami slank också med.
På vägen hem kostade jag på mig en subwaymacka, det är ju trots allt Nobeldagen :)
Jag gillar btw era videos ni gör (Babben, Arrie och Cindy), fortsätt så!
Nu ska jag kolla på Musikhjälpen! Jag missade ju totalt att det var förra året så jag såg inte ett enda avsnitt..


Min ljusslinga

Overallsinvigning igår

2012-12-09 22:18:12
kategori: Vardag   [0] kommentera
Jag har inte nämnt att jag var på overallsinvigning igår. Efter många om och men så kom tillslut overallerna hit till Sverige och vi har nu invigt dem ordentligt!

Vi träffades först vid Dalkarlen (dit jag ska flytta inom cirka en månad!) där jag fick mottaga min fina gulorangea märkesfria overall. Vi gick därefter till en stor äng där det var en massa ettor från en massa andra program som också skulle inviga sina ovvar. Vi blev indelade i lag (fast egentligen var det ingen tävling för ingen vann, det handlade mer om att skita ner dem så mycket som möjligt. I en gren skulle man springa stafett tillsammans med någon från ett annat program och ha en ballong med målarfärg emellan sig och i slutet skulle man smälla ballongen mellan sig för att på så vis få ett märke på ovven. Det roliga var att vår ballong smällde inte oavsett hur mycket vi försökte så alla gapskrattade åt oss medan vi kämpade för kung och fosterland. Tillslut gick det och resultatet blev gul målarfärg på ena benet. 
I en annan gren skulle vi kasta ett ägg mellan oss utan att det gick sönder. Det var inte så jättesvårt eftersom äggen hade frusit då det var så sjukt kallt. Det gjorde mest ont när man var långt ifrån varandra och var tvugna att fånga isäggen med bara händerna utan vantar. 
I den tredje skulle man köra sälen på en presenning med filmjölk. Det avstod jag dock ifrån då jag hade på mig min fina FIGY-tröja (den marinblå ni vet med luva) så det kom en massa killar och jagade mig för att hälla lite filmjölk på benen. Det var inte lika brutalt som det låter. 
I den sista skulle vi köra killerboll (lagfanta eller dodgeball if you will) varje lag fått en hink med rosa klägg och några disktrasor. Man skulle använda svamparna till att märka det andra laget med så mycket klägg som möjligt. Det lag som var minst rosa vann. 
 
Hela invigningen var skitkul men sjukt kall! Jag hade tre lager tröjor och tre lager byxor, men endast strumpor och converse i knädjup snö. Jättekul verkligen.
 
Jag hängde med en kompis hem för att hänga av mig min overall hos henne så att den skulle bli varm till kvällen då det var kravall (Kravall = Krav på overall/fest där man måste ha overall). Jag hade inte tänkt gå på den överhuvudtaget. Jag hade tagit på mig pyjamas och krypit ned i sängen och myst och kollat på Så mycket bättre (Darin in my <3) när jag fick ett sms om att flera skulle gå så jag gav mig helt enkelt iväg vid elva tiden och mötte upp de andra vid Trappan. 
Vi stannade till 2.30 och då var jag helt slut, men vi hade det askul! Jag somnade dock inte förens 4.30 och vaknade vid 14.00 då mamma ringde och undrade hur det hade gått igår. Så det är min sammanfattning av gårdagen. 
Denna dag har enbart spenderats i min säng för att jag är så sinnessjukt lat. 

Harry Potter X2

2012-12-08 17:08:11
kategori: Vardag   [0] kommentera
Just nu sänds Harry Potter och de vises sten på femman samtidigt som man sänder Harry Potter och hemligheternas kammare på sexan. What's up with that?! Jag kan dock inte kolla på någon av dem just nu för då kommer jag förknippa det med något asdumt jag har gjort, eller snarare inte gjort. Jag har sån fruktansvärd ångest över detta så det är inte klokt, jag får panikattacker varje gång jag hör ljud från korridoren. Jag ska berätta nästa vecka, typ på onsdag när jag är påväg hem för då finns det garanterat ingen som kan komma åt mig! Jag kanske till och med gör en video om det, vem vet? :)
Herregud jag kommer döööö!!

Jag kräktes och missade tentan...

2012-12-07 17:34:08
kategori: Vardag   [2] kommentera
Jag skrev ju igår att jag mådde lite illa efter att ha ätit kycklingsallad. Illamåendet resulterade senare under kvällen att jag spydde. Inte mindre än tre gånger hände det under natten och det var FÖRFÄRLIGT! Jag har ju som sagt fobi för att kräkas så jag hade verkligen panik över att det hände igen.
Det värsta med hela situationen är att jag missade tentan imorse som jag pluggat så himla hårt inför! Jag har läst och jobbat och antecknat så sjukt mycket till ingen nytta alls känns det som, så jag har gråtit en hel del idag om man säger så.
Jag får göra tentan i januari tillsammans med de i klassen som fick underkänt. Det kommer dock bli ganska stressigt då jag har hemtenta veckan innan vilket kommer ta all energi. Det känns som att jag kommer att ha glömt allting jag kan nu till den tentan när jag dessutom har en tenta emellan vilket gör att man lätt blandar ihop fakta.
SKIIITKOOORV!!
Det ironiska med situationen är att jag faktiskt mår ganska (observera ganska) bra nu. Jag hade mycket hellre mått skit hela helgen och mått bra under tentan än att vara dålig under tentan och må bra under helgen. Det känns som att min kropp hånar mig.
Typ: Moahahahahh!! Nu ska vi messa things up for you din lilla skit! Du kommer dö i januari när du har två tentor inom loppet av två veckor.
Fudge.

Jag mår illaaaaa

2012-12-06 20:50:26
kategori: Vardag   [1] kommentera
Jag sitter och håller med tentaplugg inför tentan imon och mår illa! Jag och två kompisar bestämde oss för att äta ute ihop och plugga hela eftermiddagen på ett café. Det var skitmysigt och asbra för man fattade så mycket bättre när man fick prata om all fakta och få andras perspektiv på det. Jag beställde in en kycklingsallad och efter det började jag må lte halvtaskigt i kistan. Nu mår jag illa och är livrädd att jag fått nånting, vill inte ens säga vad.

Jag vill bara få tentan gjord så att jag kan gå hem sen och sova!

Btw Louise: Tack för att jag fick ringa och prata och för att du gillar mig iallafall, trots det jag gjort! Kan berätta för er andra sen nästa vecka, skäms för mycket för att prata om det just nu... Oj, nu låter det som att jag gjort något skitallvarligt för att jag skrev så (det är det inte)!

Dag 5 - Årets önskelista

2012-12-05 12:09:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Jag kikade igenom arkivet lite innan och insåg att jag aldrig gjorde dag 5 förra julen, så jag gör den nu helt enkelt, när det ändå är 5:e december och allt! Jag har dessutom ändrat listan lite (översatt den bland annat) då jag upptäckte att jag inte följde listan ordentligt som man skulle. Men nu är det fixat så det borde vara ordning på det.

Så idag är det årets önskelista vi ska prata om, och jag slår ju faktiskt två flugor i en smäll då detta var något Cindy ville ha av oss. Hennes önskan är min lag!
I år är det en lite halvytlig lista, jag vill både ha smink, parfym och plattång. Nagellack är ju aldrig fel det heller.
Jag är i desperat behov av en ny mobil för den jag har nu är seg, repig och STÄNGER AV SIG MED JÄMNA MELLANRUM! Det är sjukt irriterande, speciellt när man behöver den som mest. Till exempel när jag har Swebusbiljett på mobilen och måste läsa upp en kod för att visa att biljetten är giltig. Vid dessa tillfällen får mobilen nog och bestämmer sig för att stänga ner totalt och bli svart. Detta har hänt inte mindre än 3 gånger nu under hösten. Numera skriver jag alltid biljetten på armen om mobilen skulle få nog. 

Det andra behöver väl egentligen ingen närmare presentation. I'm a sims and gleek nerd, what can I say?

Asså neeeej jag försov mig!!!

2012-12-04 12:33:52
kategori: Vardag   [0] kommentera
Skitkorv! PÅ RIKTIGT! Jag har suttit uppe hela natten och arbetat med en uppsats inför ett seminarium jag har nu på torsdag. Det var riktigt jobbigt men jag blev klar med den runt sexsnåret så jag kunde koppla av lite. Kände dock att det inte var någon mening att gå och lägga sig eftersom jag visste att det inte skulle vara så stor chans att jag vaknade i tid till skolan. Så jag gick iväg och duschade (det var FREEZING btw för det läcker in iskall luft utifrån vilket inte är så behagligt när man är naken...) och kokade te och låg sen i sängen och kollade på julkalendern. Sen minns jag ingenting förens vid 12 då jag vaknar av att På spåret är på tv. PANIK!!! Jag missade föreläsningen som jag ville gå på! Det blev bara så himla fel alltihop så jag vet inte vad jag ska göra :( Jag vet att det inte är värsta grejen att försova sig, men jag gör aldrig det så jag blir så himla stressad över sådant när jag inte har kontroll över mig själv.
 
Nu ska jag hälla ut teet från imorse. Det är numera iskallt...

Fint hår

2012-12-04 01:36:00
kategori: Allt som är random   [1] kommentera
Kolla vad fint hår hon har!!! Jag vill seriöst ha hennes hår, det är så himla fint!

Tumblr_mb7vgpxcox1rcqbg3o1_500_large

Tillbaka i Norrköping

2012-12-03 22:28:36
kategori: Vardag   [1] kommentera
Idag har jag rest i stort sätt hela dagen samt pluggat som en galning! Jag har ju tenta på fredag (nähä?) och jag jobbar på som bara den!
På tåget tog jag dock en paus och lekte lite med webcameran. Först så tog den utan att jag märkte det när jag satt och läste fast sen började jag göra miner. Fast jag lägger inte upp dem, dock var det ganska pinsamt för det var ett ungt par snett till vänster från mig som såg vad jag gjorde och skrattade... Fudge också!

Den här tog datan på mig utan att jag märkte det! Det är just därför jag alltid har tejp över camen, annars dokumenterar den varje steg jag tar...

Jag hade på mig min nya tröja från Erix som CINDY hade klätt på en skyltdocka! Mycket fin och mycket varm, vilket passar perfekt när det är så kallt. Innan var det typ -15 C ute! Holy COW!
Nu ska jag plugga. God natt!

What kind of test is this?!??!

2012-12-03 17:16:43
kategori: Vardag   [0] kommentera
Tänk så var tentafrågorna på universitetet så här. Det skulle vara hur kul som helst!

Glöggupphällning på Erix med fina vänner

2012-12-01 23:31:56
kategori: Vardag   [0] kommentera
Första december har spenderats på Erikshjälpen! Jag hade lovat att hjälpa mamma med att servera glögg och pepparkakor där, och tur var väl det! Finaste Cindy och Babben var där och hjälpte till vilket var hur kul som helst! Och vi gick in för det  som bara den! För att få den rätta julkänslan hade vi på oss tomteluvor och passande slipsar (Babben hade till och med skägg på sig!).
Vi sjöng även lite julsånger för att komma in i den rätta julstämningen. Jag kan svära på att de förbispasserande fällde tårar vid ljudet av våra änglalika röster. Vi har definitivt talang.
Vi gjorde slut på all glögg (8 flaskor) så det var något som var högst uppskattat! Barnen var helt galna i pepparkakorna, det var speciellt en unge som var framme  inte mindre än 9 gånger! Sen var det en annan som sprang och tog en andra gång för att ge till sin lillebror som satt i kundvagnen. Det var så fint att se. Han får nog många julklappar av tomten i jul. 
Madde och Niclas kom på besök vilket var mycket uppskattat! Hoppas vi hinner träffas längre nästa gång!
Här kommer lite bilder från dagen!

Fint podium. Alla arbetare ville ta kort på den "förfärliga granen" (den vita). Kan meddela att den blev såld!


Jag, babben och Cindy.


Skyltdocka jag och Cindy klädde på då hon tidigare stått komplett naken! Hör och häpna!


Tomten och Cindy


Vi hade svårt att förstå vad detta var för typ av plagg. Vi kom fram till att det är någon form av tubtop för puckelryggade. Eller någon med väldigt stora bröst.


Vem i allsin dar skulle ge den här till sitt barn?! Om tjejen i Exorsisten skulle få ett barn så skulle hon se ut exakt så. Jag skulle endats ge den till någon jag ogillar starkt för att straffa den om den har varit elak mot mig. Den är hemsk! Det känns som att den kommer att hemsöka mig nu bara för att jag skrev det här. Skit också! 

Efter Erix åkte jag och mamma och hälsade på mormor vilket var trevligt! Därefter gick vi ner på stan på julmarknaden och köpte brända mandlar (tradition) och därefter åkte vi hem och tittade på Shakespeare in love. Mycket bra film och en lyckad dag med andra ord. Dock kunde jag spenderat lite mer tid med att plugga, menmen. 

Julutmaningar nu i december

2012-12-01 22:48:00
kategori: Vardag   [0] kommentera

Vi har nu äntligen trätt in i den underbaraste månaden av dem alla: DECEMBER! Som ni kanske minns så hade jag julutmaningar förra december. Färdigställde jag den tror ni? Naae, klart jag inte gjorde, jag är ju en slarver! Så min plan är helt enkelt att återuppta listan där jag lämnade den, nämligen den 10:e december. Så jag kommer alltså att fortsätta med denna som om ingenting har hänt den 11:e december! Ni hittar de frågor jag redan svarat på här! KLICKAAAAA!!! 

Dag 1: Min favoritjullåt.

Dag 2: Min favoritjulfilm.

Dag 3: Det bästa på julbordet.

Dag 4: Den bästa julklappen jag någonsin fått.

Dag 5: Årets önskelista.

Dag 6: Den bästa scenen från en julfilm.

Dag 7: Den sämsta julklapp jag någonsin givit någon.

Dag 8: Det bästa med julen.

Dag 9: Snö på julen, ja eller nej?

Dag 10: Vad har du för jultraditioner?

Dag 11: Det bästa julminnet.

Dag 12: Har du varit snäll eller elak i år?

Dag 13: Brukar du lussa på lucia?

Dag 14: Har du kysst någon under misteln?

Dag 15: Äkta eller plastgran?

Dag 16: Tidigaste julminnet?

Dag 17: Bakar du under julen? Vad äter du mer av?

Dag 18: Skickar du ut julkort?

Dag 19: När slutade du tro på tomten?

Dag 20: Vad skulle du heta om du var en tomtenisse?

Dag 21: De 5 bästa sakerna med julen.

Dag 22: De 5 sämsta sakerna med julen.

Dag 23: Vad har du gjort för förberedelser inför morgondagen?

Dag 24: JULAFTON! Är du i god julstämning?


Tillbaka till startsidan


bloglovin