Mkt att göra...

2011-11-23 21:44:17
kategori: Vardag   [0] kommentera
Det blir dåligt med uppdatering nu, håller just nu på att förbereda mig inför ett seminarium om politiska system i Usa, Storbritannien, Tyskland och Frankrike tills på fredag. Dessutom skriver jag på mitt tal till nationella i svenskan och det går skiiit. Känns som att jag aldrig kommer att bli klar.

Imorgon har jag presentation med niorna igen. Hade det i måndags och det var hur kul som helst! Jag och 5 andra presenterar nämligen samhällsprogrammet för olika högstadieskolor som kommer till vår skola och imorgon är det dags igen. Det blir ett pass på morgonen och så åker vi till Bors skola (min gamla högstadieskola!!) och ska informera lite där. WISH ME LUUUUUCK!!!

Ska bli skönt när allt är över, har två jobbiga kvällar framför mig fyllda med panikattacker och spontana raseriutbrott på min stackars oskyldiga dator...

Mamma fyller år idag!! Eller?

2011-11-22 21:07:44
kategori: Vardag   [0] kommentera
Nej min mamma fyller år den 4 maj. Dock fick jag aldrig chans att varken fira henne eller ge henne några presenter så därför har jag i över ett halvårs tid planerat en liten överraskningsfest för henne där jag skulle städa hela huset, laga mat och ha både presenter och en liten tårta (chokladmousse och frukt) med ballonger i hela lägenheten.
Det har aldrig blivit av, förens idag! Så jag har sprungit runt som en tätting i hela huset och fixat och donat. När hon kom hem blev hon helt chockad när hon fick se ballongerna och jag skuttade fram med min lilla tårta och grattade henne. Hon trodde väl att jag blivit galen men så snart jag förklarade blev hon jätteglad! 

Hon fick bland annat choklad, en tröja och en sjal då jag dessvärre tappade bort hennes i skolan så nu fick hon en ny, plus lite annat. Man får ju spara lite på krutet, det är faktiskt jul snart:)

Så grattis till min underbara älskade mamma som (nästan) fyller år idag! :)


Den lilla "tårtan"


"Tårtan" och presenter.

Puss på min mami! <3

Lovade ju att skriva om breaking dawn

2011-11-22 20:51:46
kategori: Vardag   [0] kommentera
OBS! Följande inlägg innehåller spoilers! NI LÄSER PÅ EGEN RISK!
Jag var ju och kollade på Breaking Dawn på torsdagen och sa ju att jag skulle skriva lite om den. För det första så följer den boken EXAKT till punkt och pricka så det finns i stort sätt ingenting som utelämnas från den vilket jag tycker är väldigt bra. Dessutom har de lagt till lite smågrejer som gör att det bara blir ännu bättre, 

Början på filmen var, precis som jag tyckte om boken, helt underbar och bröllopet och talen var hur fina som helst. Förberedelserna inför bröllopsnatten och hela smekmånaden var skitbra!

Sedan blir den konstig precis som jag anser att boken är då deras bröllopsnatt resulterar i en blodtörstande vampyrbebis inuti Bellas mage som långsamt suger livet ur henne tills hon ser ut som ett skelett. 

Sen händer väl inte så mycket mer. Vampyrerna vandrar runt och skriker på varandra och är oroliga för vad det egentligen är som finns inuti Bellas mage, som btw är helt täckt av en massa blåmärken som resultat av de ställen där bebisen sparkat. 

Bella börjar dricka blod för att ge bebisen näring, därefter sätter förlossningen igång och den är ungefär lika grotesk som den beskrivs i boken. Ryggen bryts av, magen skärs upp och bebisen slits ut och Bella dör för en kort stund. 

När Jacob tror att Bella dött tänker han döda bebisen. Som av en händelse präglas han av det lilla spädbarnet (blir jättekär kan man väl säga) vilket gör att vargarna inte kan döda barnet eftersom deras allra viktigaste lag i hela världen är att man inte får skada den som en av vargarna präglats på.
Vargarna pratar btw i filmen vilket nästan bara ser ut som något hämtat från en barnfilm. Tänk er snowbuddiesaktigt fast med vargar.
Filmen får 2 starka toaster av 5 möjliga, klart godkänd och en av de bättre i serien.

Jag förstår att det finns många som älskar de här filmerna och böckerna, men det är inget för mig! Nej, jag tycker allt bara känns fel, konstigt och väldigt förutsägbart efter den sista boken och just därför gillar jag det inte särskilt mycket. Dock kommer jag att se den del 2 när den. Har läst böckerna och sett alla filmerna och därför vill jag även se den, ska bli spännande att se hur de har gjort allting! Vem vet, jag kanske blir en twinörd igen efter att ha sett den sista ;)

Provat balklänningar

2011-11-17 23:16:06
kategori: Vardag   [0] kommentera
Sitter här och går igenom dagen i huvudet, en otroligt lyckad dag om jag får säga det själv. 
Först satt jag och plågades i drygt 4 timmar med nationella provet (kändes som att det gick skit btw!). Därefter åkte jag och Louise till Växjö och provade balklänningar och tittade därefter på Breaking Dawn tillsammans med Louise, Rut och Hanna. Ska skriva ett annat inlägg om vad jag tyckte om filmen ;)

Här kommer iallafall lite bilder från balklänningsprovningen. (OBS! Inte bästa kvaliteten på bilderna :/)


Klänning jag provade på skoj som jag INTE ska ha..
Ansiktet var inte riktigt med där nej, men gillade klänningen iallafall!
Louise ascoola rockprinsessklänning, hur underbar som helst!
Här är vi båda och jag har en lila klänning. Ansiktet var inte riktigt med här heller...

Klääänningaaaar! Vilken gillar ni bäst?

Mixad dag imon

2011-11-16 22:28:28
kategori: Vardag   [0] kommentera
Imorgon kommer jag att sitta och plågas i en lektionsal i fem timmar i sträck, åka till växjö och prova balklänning och därefter se breaking dawn. Något udda kombination? The right answer is YES!!
Vi har svenska B nationella skriftligt imon i fem timmar och jag är såååå nervös så jag vet inte vad jag ska ta mig till. För att inte dö av utmattning och undvika att bli allt för låg ska jag ha med mig
  • 2 drickor
  • Vindruvor
  • Bröd
  • Druvsocker
  • Chokladbollar
Därefter ska jag och Louise gå runt och prova balklänningar då balen och studenten närmar sig med stormsteg. Förhoppningsvis hittar vi något vackert så det kommer nog komma upp lite bilder här till helgen. 

Efter det ska vi möta upp två av våra kompisar och kolla på Breaking Dawn. Undrar hur den är, har hört av vissa att det är den underbaraste filmen ur sagan hittills medan andra kallar den grotesk, tråkig och osmaklig. Vi får väl se vad jag själv tycker efter att ha sett den!

ÖNSKA MIG LYCKA TILL IMON OCH LYCKA TILL ALLA NI ANDRA SOM OCKSÅ KOMMER GÖRA NATIONELLA SVENSKA B IMON!!! :)

Har fått mina skor nu!!!

2011-11-16 22:21:36
kategori: Vardag   [0] kommentera
Som ni vet så beställde jag ett par skor nu i helgen och jag har äntligen fått hem dem!! 




Här får ni se mina kinder. Mina kompisar verkar ha en viss förkärlek till dem.


I <3 mina nya skor. Iallafall kartongen.

Och så här ser de ut. Eller iallafall den ena!

De ser faktiskt bättre ut i verkligheten och när jag har dom på mig blir jag jäääättelååång!! Längre än mami! Får se om jag är längre än min kära kompis louise som alltid varit längre än mig... Hihi!

FOR YOU ARRIE!!!

2011-11-16 13:16:30
kategori: Vardag   [1] kommentera
Hej hopp arrie, hoppas du blir glader nu!

Kramis Stina Lise!!:)

Har gjort min första beställning någonsin

2011-11-13 22:03:45
kategori: Vardag   [0] kommentera
Japp, ni läste rätt! Jag har gjort min första beställning någonsin i form av ett par vinterskor ifrån heppo.se! Jag och mamma letade skor till mig i fredags, dock fanns det inte riktigt rätt storlekar och så hade vi ont om tid då vi nästan fick springa för att hinna med bussen.
Så jag tänkte att man kanske kan titta runt lite på nätet och se om man hittade något. Och det gjorde jag! Så nu har jag klickat hem ett par stövletter, som det så fint kallas, från Heppo.se och förhoppningsvis dimper det ner ett litet brev i veckan där de säger att jag kan hämta ut mitt lilla paket på Kvantum. Spänningen är olidlig!!

Hur de ser ut får ni dock inte veta än för dom har tagit bort skorna från sidan eftersom jag tydligen fick de sista (!) Hoppas de passar och är lika fina i verkligheten som på bild!!
Så här såg det iallafall ut när jag fick mitt bekräftelsemail:

Tyckte den var jättefin, nästan som om pottermore hade gjort den, men bara nästan ;)

Rolig grej att göra när du har tråkigt

2011-11-11 13:22:00
kategori: Allt som är random   [0] kommentera

Gör följande i den ordningen de står:

1. Gå och kolla hur mycket pengar du har i din plånbok.

2. Fattiglappsklubben tycker lite synd om dig och ger dig exakt lika mycket till.

3. Jag ger dig 20 kr, eftersom jag är så snäll.

4. Du går på gatan och ser en uteliggare och ger honom hälften av dina pengar.

5. Du inser att många har det sämre än du och ger tillbaka fattiglappsklubben pengarna som de gav dig.

Nu har du bara 10 kronor kvar! Erkänn lite cooolt :)


Lite uppdatering

2011-11-09 23:47:20
kategori: Vardag   [0] kommentera
Förra veckan hade jag höstlov och det spenderades hos min älskade fader och min bror och hans små flickor. Helt underbar vecka med bland annat TINTIN!! Helt grym film så gå och se den för den är helt fantastisk.

Allahelgona spenderades hos mormor och det var jättemysigt! Vi firade även med Gustav Adolf bakelse på söndagen vilket var mycket trevligt.
Första lördagen i lovet tillbringade jag i en skolbänk flitigt skrivandes högskoleprovet. Hur det gick har jag faktiskt ingen aning om men man får väl helt enkelt ta och hoppas på det bästa.
Måndag och tisdagvar "vanliga dagar". Fick tillbaka lite uppsatser som jag blev OTROLIGT glad över! Har även blivit tillfrågad att prata med 9:orna när de kommer hit om samhällsprogrammet och vad det innebär. Riktigt nervöst men det blir nog kul. Kommer ihåg när jag var en av de där nervösa 9:orna som var livrädd för allt vad gymnasium heter och tyckte att de i 1:an, 2:an, 3:an som talade med oss verkade galna som vågade stå där framme och prata helt fritt! Och nu ska jag bli en av de galna ^^ Tänk som det kan gå.

Idag har det varit anmälningar till balen och det var riktigt mycket folk när vi skulle skriva på. Biljetterna tog tydligen slut på 15 minuter och det var otroligt många som dessvärre inte fick någon biljett. Dock fick jag och min baldejt en vardera så det känns helt underbart!!! 

Imorgon bär det av till Göteborg med SP09 för att gå på utbildningsmässan hela dagen och det ska bli trevligt! Jag och Louise ska sitta i bussen på vägen dit och det lär bli en hel del youtube med både Beck och Harrypotter dubbningar. 

Det var lite kort om det som händer i mitt liv just nu. Hej so loooong! :)

This is it

2011-11-09 23:36:12
kategori: Vardag   [0] kommentera
Det har varit dåligt med uppdatering på senaste tiden men det ska det banne mig bli ändring på. Faktiskt! Jag har insett att det här är det allra sista året i "riktiga" skolan. Det är klart att jag fattat det innan men det gick verkligen in för mig idag att efter det här träder vi verkligen ut i vuxenlivet och det kommer aldrig att bli detsamma igen.
Detta gör mig förtvivlad, för just exakt NU mår jag otroligt bra. Jag TRIVS äntligen på riktigt vilket jag haft så svårt att göra innan. Jag vill att detta aldrig ska ta slut, jag vill ha det som jag har det nu, och slippa växa upp och uppleva alla förändringar. Jag älskar mina underbara vänner och det gör ont i mig då jag tänker på att vi kommer skiljas åt om mindre än ett halvår...

Jag vill minnas den här tiden så mycket som möjligt och därför ska jag skriva så mycket jag bara kan så att jag aldrig glömmer!
</3

Tillbaka till startsidan


bloglovin