27 Februari

2011-02-27 14:24:57
kategori: Vardag   [0] kommentera
Hej allihopa. Jag ber återigen om ursäkt för den kassa uppdateringen,
men jag har det ganska jobbigt nu, har en massa läxor och framför mig
och en nära familjemedlem har fått en hjärtinfarkt under helgen och
detta gör att bloggen blir tagen i andra hand....
Är jätteledsen för det, men just nu finner jag inte riktigt orken, men så
snart allt börjar ljusna lovar jag att det blir bättre uppdatering!
Kram på er!

Candied poison

2011-02-26 11:17:00
kategori: Shopping   [1] kommentera
Det här blir ett sånt där pluttinutt gulligt inlägg där allt är sådär sött och gulligt:)
Jag var inne och kollade lite på häftiga smycken och sånt, och då hittade jag Candied Poison, en grym sida som gör de mest otroliga smycken jag någonsin sett. Så vackra och så fantasifulla. Nedan har jag gjort ett litet collage med några utav mina favoritsmycken från Cravings & Sweets:

1. Örhängen med små tårtbitar på silverfat. 199 kr.

 

2. En av mina favoriter, halsband med DOFT! Det bästa är att man själv får välja vilken doft halsbandet ska ha och man får välja mellan: Vanilj, Jordgubb, Ananas, Hasselnötsnougat, Yoghurt-Jordgubb, Äpple, Kokos, Mango och Choklad! 229 kr kostar halsbandet.

 

3. Halsband med cupcake och chokladkaka på porslinbricka, 259kr. På cupcaken är det små skivor av jordgubb och kiwi, allt doftar choklad.

 

4. Detta armband är något av det häftigaste jag har sett. Det kanske inte är något jag skulle ha på mig under en vardag, men jag kan inte sluta facineras av det! Armbandet kostar 399 kr.

 

5. OLW chips örhängen! 199kr

 

6. Ring med croissant och doughnut på ett fat. 199 kr.

 

7. Filmkvällssnacks i miniformat, me likie! Snacks i form av popcorn (love), cola och två marabouchokladkakor på en liten träbricka! Det kostar 349 kr.

 

8. Det här är ett halsband i form av en porslinsbricka med kaffe och söta småkakor. 299 kr kostar halsbandet.

 

9. Underbar cookiering. Jag blir hungrig bara jag tittar på den! 129 kr.

 

10. När jag ser det här halsbandet blir jag extremt sugen på våfflor, kanske just för att motivet på halsbandet är våfflor! För 199 kr får man ett halsband med miniatyrvåfflor på ett silverfat med minibestick vid sidan om. Så sött!

 

11. Blåa cupcakesörhängen med fruktskivor. 229 kr.

 

12. Söta doughnuts örhängen, helt bedårande med ett litet bitmärke i kanten! 199 kr

 

13. En liten fikapaus i halsbandformat för 349 kr kommer här. Hänget är en bricka med porslinskanna, kaffekopp, fat med kakor och en chokladkaka. Übergulligt!

 

Hur underbara som helst. Tjejen som gör smyckena heter Alice Dzafo, och dessa smycken är ett bevis på hur duktig hon är! Det bästa är att alla är handgjorda, vilket gör att varje smycke är unikt. Ännu fler smycken finns på hemsidan som ni hittar HÄR.


Dålig uppdatering

2011-02-25 21:26:44
kategori: Skolan   [0] kommentera
så ledsen för den kassa uppdateringen men jag har som sagt haft mycket att stå i med läxor bland annat.
Men här kommer lite bilder från i måndags då jag och Louise har matte och bojkottar Derivatan för ett ögonblick.
Jag ville se om det såg konstigt ut om jag satt så här så Louise tog ett kort. Konstigt såg det ut...
Vi är fina vi

Morotskaka igen

2011-02-24 17:51:04
kategori: Vardag   [0] kommentera
Hej hopp, ska baka morotskaka igen. Mamma behöver detta till fredagsfikat imorgon så jag ska hjälpa henne lite...:) mer inlägg senare, puss!

Erikshjälpen

2011-02-23 20:41:36
kategori: Vardag   [0] kommentera
Idag hängde jag med Louise mamma till Erikshjälpen(där min mamma jobbar) som är typ en gigantisk second handaffär med både kläder och möbler. Louise var sjuk idag och kunde inte hänga med, men jag och hennes mamma hade jättekul iallafall!:)
Jag fick en tröja av mamma (bilder kommer på fredag om jag hinner) och mamma köpte glödlampor och två badrumsskåp, det vi har är alldeles för litet så nu köpte vi två stycken:) dock får ni vänta lite med bilder för vi har inte fått dem hemlevererade ännu... hoppas att vi får upp dem på väggarna så snart som möjligt:)

Massa läxor

2011-02-23 17:49:02
kategori: Skolan   [0] kommentera
Det kommer bli lite smådåligt med uppdatering för vi har just nu hur mycket läxor som helst!
Här kommer en liten lista på allt jag ska göra
  • Läsa ut Harry Potter på franska
  • Läsa s. 76-1 i svenska och göra en mindmap på de viktigaste sakerna i texten
  • Historiaprov tisdag
  • Matteprov torsdag
  • Fördjupning i ett företag, klart om några veckor fast arbetet är så stort så det tynger ner ganska mycket....
  • Baka till mammas jobb imon till fredagsfikat
Det kanske inte låyter som att det är så mkt, men det är det. ORKAR INTE!!!

Dag 29 - Mina ambitioner

2011-02-22 23:20:59
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera

Näst sista "dagarna vi har på dagarna".... känns lite vemodigt, men här kommer det iallafall; Mina ambitioner.

Vad är mina ambitioner, vad är jag bra på? Jag gillar inte att skriva så för jag är den mest självkritiska person jag vet. Jag är dålig på att se det positiva i saker jag gör och är dålig på att berömma mig själv. Men jag ska försöka, jag är ju inte helt värdelös:)

Jag är bra på att vara med kompisar. Jag vet att det där lät heeeelt lamt, men jag tycker att jag är bra på att umgås och lyssna på folk, samtidigt som jag är väldigt bra på att prata:)

Jag är bra på språk, jag älskar språk. Gramatik och sådant är jag inte särskilt bra på, men att läsa och speciellt att tala är jag faktiskt ganska bra på:) det är så kul med dialekter och betoningar och att de ändras beroende på vart man befinner sig så det är roligt att prata sig fram till de olika stilarna på språket. Än så länge talar jag svenska, danska, engelska och franska och jag hoppas att jag ska kunna utöka dessa till ännu fler:)

När jag var yngre var jag mästare på att imitera, man kunde säga en person och jag var snabb som ögat på att både prata och röra mig på sättet personen gjorde, och det var till och med riktigt likt. Jag är dock inte lika bra längre, men jag har mina stunder.

Sporter ska vi inte ens gå in på då jag suger på ALLT och har alltid gjort. Men nu ska vi fokusera på det jag kan och inte det jag inte kan, så därför säger jag istället att jag är bra på att städa, när jag väl kommer igång. Jag älskar att man väldigt fort ser resultat och det gör att man vill fortsätta tills man är helt färdig.

Jag är bra på att vara glad och att skratta, jag brukar ofta få andra att bli glada genom att säga något småknasigt eller skratta eller liknande:)

Jag är ganska kreativ, kommer ofta på kreativa idéer och försöker se nya lösningar på saker. Om en sak går sönder så ser jag den inte som förstörd och färdig att slängas. Saken kan istället ha fått någon ny egenskap som man inte tänkte på innan. Typ om kläder går sönder kan jag skapa något nytt eller om ett smycke går sönder använder jag så många delar som möjligt för att skapa ett nytt. Eller om man har en skitig gammal tavelram kan jag istället göra om den till en anslagstavla.

Något jag är stolt över är att jag är väldigt tålmodig, det jag gör får ta den tid det tar. Man ska inte stressa in onödan för då blir det bara fel. När jag var liten gjorde jag alltid stora korsstygnsbroderier eftersom jag var så tålmodig, något mina vänner var alldeles för ”spralliga” för. Det är därför jag älskar att pyssla, jag har det tålamod som krävs för att man överhuvudtaget ska orka göra färdigt saken man håller på med. Man blir ju så glad och stolt när man väl är färdig:)


Tjugoandra Februari

2011-02-22 20:21:04
kategori: Vardag   [0] kommentera
Kom hem från mina barn för ett tag sedan, jag är ju ledare i barngrupp så jag kallar dem för mina barn:)
Det var hur många som helst idag och de är så sööötaaa!! En sa faktiskt att hon älskade mig:)<3 det är så att man smälter:)
Det var en unge som ville att jag skulle bära henne, och efteråt skulle ju hon (såklart) försöka bära mig, och sedan skulle ALLA barnen bära mig:) kan ju säga att det inte gick sådär jättebra:)

I skolan var det bra, hade bara två lektioner och var dessutom tvungen att gå ifrån en lektion eftersom jag skulle till tandläkaren.
Jag är lite konstig för jag tycker faktiskt om att gå till tandläkaren. Jag tycker det är så skönt att bli ompysslad i munnen, så jag blev nästan lite småarg när hon sa att jag inte hade några hål.... hehe, jag vet att jag är lite småmärklig;)
Nu har jag poppat popcorn och ska kolla på film, tänker unna mig det ikväll, sedan resten av veckan blir det plugg som bara den... Längtar (NOT)...

Born this way - Ulrik Munther

2011-02-22 11:42:00
kategori: Sett på youtube   [1] kommentera
Kollade runt på youtube och snubblade förbi den här killen. Jag minns honom från lilla melodifestivalen för ett par år sedan och nu har han vuxit till sig till en Lady Gaga sjungande Emil i Lönneberga:)
Sjukt bra är han:)




Dag 28 - Det här saknar jag

2011-02-21 22:20:41
kategori: Bilder   [0] kommentera

Dom flesta vet väl vad det är jag saknar, och det är ju såklart min pappa. Jag saknar honom så enormt mycket så det finns inte.

 

Han bor ju som sagt i Danmark vilket som tur är ganska nära, men i och med att jag går i skolan så kan jag inte åka och hälsa på honom så ofta jag skulle vilja, och det är väldigt synd...

 

Han kommer och hälsar på mig och jag honom några gånger om året och det är så härligt, men att skiljas åt är så jobbigt. Det går ju bra och så, men jag blir alltid så ledsen och så har det alltid varit. Dock var det ännu värre när jag var liten då jag kunde gråta mig till sömns flera dagar innan vi skulle skiljas åt.

 

Jag älskar honom så mkt och det är just därför jag saknar honom så mkt. Och det är ju bra att man saknar, det visar ju verkligen att man gillar personen och att man bryr sig. Saknad är otroligt jobbigt, men det gör det ju så mycket bättre när man väl träffar personen igen:) Inget negativt som inte för något gott med sig, även om det är svårt att tro så stämmer det;)



Jag älskar dig pappa, även fast du inte vet hur man använder en data så älskar jag dig:)


Btw, han var ju sjuk i lunginflamation under förra veckan, men han mår som tur mycket bättre nu. Då blir fröken Stina Lise GLAD!:)



Dag 26 - Min favoritplats

2011-02-21 21:12:25
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Jag hann inte med att göra dagarna igår, så därför blir det 2 stycken nu istället:) Här kommer den första som är "Min favoritplats".

Min favoritplats är väldigt svår att specificera, det finns ju så många olika platser jag gillar.

 

Jag gillar platser som får mig att känna mig trygg och glad och de platserna är ofta där min familj och mina vänner finns:)

 

Jag älskar att vara hos pappa, jag älskar hans hus och stranden och läget och utsikten och att jag får vara med pappa och bröder och deras familjer.

 

Jag älskar också att vara hos mormor och att få vara med henne, det är just därför vi så ofta åker och hälsar på:)

 

Jag älskar att gå på caféer och fika. Det är (oftast) så lugnt. Man tar sig tid att koppla av och bara sitta och titta ut och se hur människorna rusar förbi i viktiga ärenden osv. medan man  själv sitter där och tar det lugnt. Det allra bästa är om han har ett par trevliga tjejkompisar med sig! Sådana platser gillar jag också.

 

Sen trivs jag ju väldigt bra hemma också, älskar att vara hemma med mami och ha filmkvällar och sånt, det är så mysigt!:) De är mina favoritplatser!:)



Skridskor och annat

2011-02-21 20:07:37
kategori: Bilder   [0] kommentera
Vi var och åkte skridskor med klassen idag, sådär lagom kul eftersom jag har NOLL balanssinne, men relativt kul:)
Lina mådde dåligt så hon var inte med och därför skulle hon agera fotograf, men blev "utkörd" därifrån, så det blev inte så mkt kort, men några iallafall:)
Innan skridskoåkningen
Sofia kommer åkandes
Efter skridskon kom Emelie
Kolla vad extremt glad jag blev då!
Kommer lite fler bilder senare kankse;)

Bruno Mars - Marry you

2011-02-21 14:15:04
kategori: Vardag   [0] kommentera
Jag hatade den här låten till en början, men den sätter sig verkligen på hjärnan och nu älskar jag den!
Här kommer den, Marry you med Bruno Mars aka. min framtida man;)

Tidig morgon...

2011-02-21 07:45:51
kategori: Vardag   [0] kommentera

God morgon god morgon!

 

De flesta av er ligger förmodligen och sover just nu, men inte jag för jag sitter i skolan -.-

Jag fick skjuts idag av mammas arbetskompis när de båda skulle till jobbet, hon kommer och hämtar mamma vid samma tid som jag brukar gå och vi ska ändå åt samma håll så det är lika bra att hänga med:)

Dessvärre gör detta att jag kommer cirka en halvtimme innan skolan börjar (vi börjar 8.00) och då är ingen här typ, så jag sitter här ensam just nu...

 


Dålig uppdatering

2011-02-20 19:48:41
kategori: Skrållan   [1] kommentera

 

Sorry för den dåliga uppdateringen, men jag har haft fullt upp med att packa. Vi åkte nämligen hem idag efter en härlig vecka hos mormor. Sportlovet är dessvärre över för min del och skolan börjar imorgon"/

Orkar inteeeeeee...

 

Vi åkte tåg hem och hade såklart Skrållan med oss och hon skrek som vanilgt i högan sky.

Det finns en sak jag irriterar mig extremt mycket på med min katt och det är att hon ALLTID ska få för sig att göra "nummer 2" i buren om ni förstår vad jag menar.

 

Hon har redan ett helvete i buren som det är, och då är det som att hon tänker "Men om jag skitar ner buren så finns det ju ingen möjlighet att de låter mig sitta här inne, dom älskar mig ju så mycket".

När hon då inser att detta istället resulterar i att hon får sitta i sin egen skit så skriker hon ÄNNU MER!!!!!

VARJE GÅNG gör hon detta och det är extremt jobbigt för när man har en katt med sig så är det alltid folk som vill titta på katten, och det är samma sak med Skrållan.

 

De hör hennes urgulliga jamanden och böjer sig ner för att titta på henne och säger med bebisröst "Nämen OOOOOJ vilken söt kissemisse man är och.. Oj då...". *Vanlig röst* "Ni vet väl att hon har bajsat där inne? (ser märkbart äcklad ut)" "Jaaa, det vet vi" säger vi då och ser på när mannen/kvinnan snabbt går därifrån.

 

SKITpinsamt!!! Dessutom luktar det kattskit vilket är illa bara det!:(

Men jag älskar min katt, så bara för att jag utlämnade henne lite inför bloggvärlden och skämde ut henne så ska jag skriva ett gulligt inlägg när jag hinner där jag berättar om hur underbar hon är:)

Älskar den här bilden, vrsta coolingen ju! Det ser ut som att hon säger typ "Va gloru på????" Min lilla cooling<3

Dag 26 - Mina rädslor

2011-02-19 23:55:05
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [2] kommentera

Jag är rädd för väldigt mycket, till exempel är jag otroligt mörkrädd och jag skäms inte för att erkänna det. Jag vet inte varför och inte vad med mörkret jag är rädd för, jag känner bara ett allmänt obehag i mörker.

Jag är även rädd att något ska hända mina vänner, att de blir skadade eller sårade. Mår dåligt av tanken att de skulle må dåligt.

Det jag är allra allra mest rädd för är att något ska hända min familj, jag älskar dem så otroligt mycket och skulle aldrig klara av om någonting hände dem. De är de som betyder mest för mig just därför är min största rädsla att något händer dem.

Jag är också rädd för slemmiga djur som typ jättesniglar och sånt, dom är absolut inte farliga och det vet jag mycket väl, men jag knner ett sånt obehag inför dessa. Jag är extremt rädd för ormar och kryp som bits och sticks, jag är en sån där töntig tjej som skriker om jag ser en geting, jag kan inte hjälpa det, jag är livrädd.



Dag 25 - En första

2011-02-19 23:36:00
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Här kommer de utlovade dagarna, och jag börjar med ”En första”.

Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp detta men kan väl lägga det i lite olika kategorier:

Första gången utomlands: Första gången utomlands ”på riktigt” (jag räknar inte med Danmark, dels för att det är så nära och dels för att det är som ett andra hem eftersom jag är halvdanska) var Tyskland. Jag var i Hamburgh under en vecka sommaren 2007 (om jag inte minns helt fel) tillsammans med pappa och c/o och det var underbart. Hela staden är toppen och vi bodde på ett hellyxigt hotel som hette Kempinski, och jag minns att jag tyckte att det var så häftigt eftersom en James Bond film var inspelad på just det här hotelet! Hela resan var en fantastisk upplevelse och jag har varit där en gång till, senare samma år men då under julen då vi befann oss mitt i julmarknaden som invaderat staden:)


Kempinski hotell


Första gången jag flög: Första gången jag flög var nu i höstas då jag flög hem ifrån Lettland med skolan. Jag satt vid en fönsterplats eftersom jag ville se så mycket av resan som möjligt (dock är ju fönstrena yttepyttesmå!) och det var så vackert! Som ett landskap av marängsviss såg det ut som:) Jag fick dock väldigt lock för öronen så att jag tillslut inte hörde nånting, men det gick som tur var över (med lite hjälp från Lina;))

Första jobbet: Det första jobbet jag hade var på apoteket och det var jätteroligt. Det var en praktikplats som skolan hade ordnat åt oss under en vecka och jag hade sån tur som fick hamna på apoteket. När jag fick reda på det var jag jättebesviken och trodde att det skulle bli hur tråkigt som helst men upplevelsen gjorde att jag seriöst funderade på att bli farmaceut:)

Första benbrottet: Jag har haft väldigt många benbrott hittills i mitt sjuttonåriga liv (10 stycken hittills) och mitt första skedde när jag var 7 år gammal. Min bästa kompis Sandra, som bodde vägg i vägg med mig, hade fått inlines, men eftersom vi var nybörjare så fick vi bara åka inomhus så att vi inte skulle göra illa oss. Dock var olyckan framme vilket ledde till en bruten handled och gips i fyra veckor. Dock vart det ju lite status i min skola att ha gips eftersom alla ville skriva på det, dessutom slapp jag den jobbiga gympan (om gympa ens kan vara jobbigt som 7-åring) så jag led inte sådär jättemycket av att ha gips just då:)

Första instrumentet jag lärde mig: Första instrumentet jag lärde mig var blockflöjt i tvåan och det var extreeeeemt tråkigt. Man lärde sig bara typ ”Till Paris ska jag rida på en gris” och ”Spanien är ett land där man dansar tango”. Det mest avancerade var ”Valpen min”, inte sådär jättekul då alltså.





Melodifestivalen deltävling 3

2011-02-19 19:17:39
kategori: Vardag   [0] kommentera

Har precis haft besök från min kusin och hans familj och det var jättemysigt:)

Just nu taggar jag lite inför melodifestivalen och jag lovade ju att jag skulle skriva lite om låtarna. Jag hörde från playtones och ned, jag missade alltså Linda Sundblad, Simon Forsberg och Sara Lumholdt.



Playtones: Riktig rockabilly låt som jag tror kan gå hem både hos de yngre och äldre. Det finns väl inte så mycket mer att säga om dem mer än att det var rockabilly:)


Shirleys angels: Ganska tråkig faktiskt men en typisk Shirley/shlager-låt. Det känns som att man har hört den förut på något sätt och att den liknar de flesta andra inom samma genre. Kommer förmodligen spelas flitigt på radion i fortsättningen.


Sebastian: Väldigt glad låt. Det låter som något taget från Melody Club eller möjligtvis The Ark. Jag gillar den:)


Sara Varga: Jag har aldrig hört talas om henne förut men hon har en jättefin röst och låten får ett extraplus för att hon sjunger på svenska. Texten gick nånting ”spring för livet om du har det kärt” och är en fin ”visa”. Den skulle nog aldrig slå i Europa, men en fin låt jag gillar. Jag tror hon ”skrällar” ikväll:)


Eric Saade: Låten är bra, men man har ju ganska stora förväntningar på honom sedan Manboy, så jag blev lite besviken, men låten är som sagt bra. Väldigt lik Manboy och refrängen liknar ”Oh mama” med Lili och Sussie väldigt mkt.


Nu ska jag ju då tippa vilka som går vidare men eftersom jag inte hört ”snuttar” på alla låtarna så tippar jag baserat på dem jag hörde.

Till final: Eric Saade och Shirley's Angels, Eric Saades låt är självskriven (enligt mig) och Shirley går nog hem hos schlagerfantasterna:)

Till andra chansen: Sara Varga och Sebastian, jag tror att folket gillar dem helt enkelt:)



Ska ut och äta

2011-02-19 11:25:09
kategori: Vardag   [5] kommentera

God förmiddag min fina läsare! Hur mår ni? Jag mår bara bra, jag och mormor ska gå och äta lunch på ett ställe tillsammans vid tolv tiden ungefär och det ska bli gott för jag börjar bli lite småhungrig.

Sedan under eftermiddagen kommer min kusin med sina två små barn och det ska bli jättemysigt. Den äldsta är cirka 2 år och den yngsta är bara några månader och honom har jag aldrig träffat, så det ska bli jätteroligt!

Som ni kanske minns så skulle en av mina kusiner få barn för ett tag sen, och hon födde en liten flicka för cirka två veckor sedan och hon är underbart söt!

Taggar även lite inför Melodifestivalen ikväll, jag har faktiskt hört lite av några bidragen:) Skriver nog ett inlägg om det senare.

SO LOOOONG:)

 

 



Dagarna skjuts upp till morgondagen...

2011-02-18 23:28:37
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Nu är jag trött och ska gå och lägga mig, så jag är så fräck att jag skjuter upp dagarna till morgondagen istället, då får ni två stycken på en gång då jag berttar om "En första" och om mina rädslor... :)

Morotskaka recept och lite bilder

2011-02-18 22:26:25
kategori: Mat och annat gott   [2] kommentera
Här kommer det utlovade morotskakereceptet med lite bilder...
Här är de, ursäkta bildkvaliten:S
Så här ser jag ut när jag äter morotskaka:
Tjing:)

Pastasallad

2011-02-18 11:58:37
kategori: Mat och annat gott   [4] kommentera
Har precis gjort pastasallad med mormor och väntar nu på att min kusin ska komma och äta med oss:)
Och till efterrätt blir det *trumvirvel* morotskaka!:)
Både bilder och recept kommer upp under dagen:)

Dag 24 - Det här får mig att gråta

2011-02-17 23:08:03
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera
Jag är väldigt glad som person och det är inte så jättemånga som har sett mig gråta, ändå gör jag det ganska ofta.
Det kan vara om jag har riktigt ont någonstans tillexempel, och speciellt när jag får en bild av smärtan, man ser orsaken och om det är allvarligt osv. Som typ när jag bröt handleden. Det var bland det pinsammaste jag varit med om för Louise var med och jag började verkligen panikhyperventilera och hulka och gråta som en galning när jag såg hur bucklig den var, no idea why men jag kunde verkligen inte kontrollera mig själv;)
Jag gråter även när jag är allmänt ledsen, jag är ganska dålig på att hålla det ledsna inom mig, det måste ut, även om det är jobbigt så är det bra. Det känns (oftast) så mycket bättre efteråt.
Jag gråter även till vissa tv-serier, sorgligt nog.
Greys Anatomy får mig verkligen att storböla! Hur kunde de döda George lixom?!?! Och vid skottlossningen höll jag på att få en hjärtattack på riktigt. Usch vad hemskt det var.... Detta tyder lite på att tv-program har lite för stor inverkan på mitt liv kanske, men skit samma:)
Annars är det väl som för de flesta, jag gråter som sagt när jag blir ledsen osv.
Jag kan även gråta av glädje när något jag verkligen väntat på eller önskat sker. När jag gråter glädjetårar är jag jättelycklig:)
Bilden är knyckt från goooooogle:)

Mean Girls 2?

2011-02-17 22:40:33
kategori: Sett på youtube   [2] kommentera
Jag älskade mean girls när den kom ut, den är liksom den typiska amerikanska tonårsfilmen som antingen hatas eller älskas av alla. Jag älskade sättet man blandade humorn på och vissa repliker är KLOCKRENA!
Nu har en uppföljare kommit ut men, av trailern att döma, verkar den inte lika bra som ettan. Den når inte riktigt enda fram liksom.
Vill ändå se den, kan ju vara kul att jämföra:)
Här är tvåan
Och här kommer orginalet:)
Amanda Seyfrieds karaktär "Karen" är bäst, tror att hon har ett "femte" sinne och känner vädret i brösten och hånglar med sin kusin...
That's sooo fetch!

UPDATE:
Kolla denna nedan, det är exakt samma trailer som mean girls, men disney prinsessornas version! Ganska skickligt gjort;)


Bakat morotskaka

2011-02-17 19:59:22
kategori: Vardag   [4] kommentera
Jag har bakat morotskaka och det blev hur gott som helst!
Egentligen ska det ju vara en hel kaka, men jag gör det istället i muffinsformar så får man äta med sked:)
Jag återkommer med lite bilder och kanske recept också:)

Är popcorn nyttigare än chips

2011-02-17 12:01:00
kategori: Vardag   [4] kommentera
Jag skrev ju ett inlägg igår om vad som får mig att må bättre (ni hittar det här) och jag berättade bland annat om att jag älskar popcorn.
Jag har funderat lite och undrar: Vilket är nyttigast, popcorn eller en påse chips? Någon som vet detta, för popcorn känns ju mycket nyttigare, men det är kanske en riktig kaloribomb som är ett mycket sämre alltenativ till chips.
Om man jämför en påse micropop och en påse chips, vilket är det bättre alternativet?
Någon som vet?:)

Frukost

2011-02-17 09:27:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
God morgon på er, hur mår ni? Jag har precis ätit frukost och det var jättegott!
Mormor lagade risgrynsgröt igårkväll och det blev lite över så jag äter det nu och det är så underbart gott:)
Nu ska jag nog klä på mig, bye så länge:)

Dag 23 - Det här får mig att må bättre

2011-02-16 23:17:03
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [2] kommentera
När jag är ledsen och mår dåligt är det allra bästa botemedlet mina vänner och min familj. De finns ALLTID där för mig och kan stötta mig och trösta som ingen annan kan. De är de allra viktigaste för mig, att de bryr sig om mig och är villiga att få mig på bättre humör.
Även en bra film tillsammans med mamma och med en massa popcorn är en lyckohöjare. Jag älskar popcorn spm är riktig tröstmat för mig. Det känns inte lika onyttigt som chips liksom samtidigt som det är så otroligt gott! Kan äta hur mycket som helst!:)
Det finns inte så mkt mer att säga, familj, vänner, popcorn och en bra film (typ komedi med bra story, typ love actually) är receptet för att få mig på bättre humör.
Asså hur gott ser inte det här ut att vara? Dom är gula och härliga, precis som de är på biografer.
Det sorgliga är att man aldrig får lika goda popcorn som de på bio:( Biografernas popcorn = BÄST)

Sitter och pratar med Louise

2011-02-16 21:49:51
kategori: Vardag   [1] kommentera
Sitter och pratar med Louise i telefon:)
Det här tänker jag prata med henne om:
- Bolibompas gamla intro
- Liseberg
- Bloggar
- En grej jag såg i tidningen
- Usb-minnen (om jag hinner)
Hittills har vi pratat om
- Gamla glassar
- Skolaaaan
- Cupcake butiken i Sthlm
- Sthlm i allmänhet
- Trassel
- H&m kläder
- Att Louise sa nästan bög till sitt hårstrå fast hon sa EUUUH!

Ingenting alltså, dock har vi pratat i snart 2 timmar:)
Så här ser jag ut när jag pratar i telefon
Hejhej!

Köttbullsstekning!

2011-02-16 14:36:40
kategori: Vardag   [8] kommentera
Idag har jag och mormor lagat köttbullar och dom blev jättegoda! Sen gjorde vi även biffar som vi fyllde med ost och bacon och innan stekningen panerade vi dem.
Man måste ju prova sig fram, och det blev jättegott!
Mums!

Dag 22 - Det här upprör mig

2011-02-15 23:02:13
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Jag kan bli upprörd över väldigt mycket och jag kan lätt hetsa upp mig när jag anser att något är fel, som till exempel igår vid inlägget om Halebop-tjejen som ni hittar här.

När jag ser något som är fel eller orättvist blir jag ledsen inombords Om vi dessutom har en chans att stoppa det som är fel och man inte gör det, så blir jag lite småirriterad.

Jag blir upprörd när folk har en chans att förändra eller förhindra något, men inte gör det. Eller om man typ ser någon ramla på gatan, då HJÄLPER MAN PERSONEN. Detta ser jag som en självklarhet, och det vet jag många andra gör också, men de som inte gör det stör jag mig på. Om det är tio stycken som springer fram och hjälper till behöver kanske inte en elfte och tolfte också göra det, men om personen är helt ensam så tycker jag att man ska göra det.

Jag blir upprörd över orättvisor i allmänhet, av fattigdom, mobbning, diskriminering, förtryck, hatande människor, elaka människor, det som är fel helt enkelt. That really pisses me off...:)

 



Topsy Turvy Cakes (Wonky Cakes)

2011-02-15 21:52:27
kategori: Sett på youtube   [2] kommentera
Under kvällen blev jag jättesugen på cupcakes och har suttit och tittat runt på massa sidor med cupcakes tutorials och liknande, och då hittar jag Topsy Turvy Cakes. Jag har sett dem innan och har faccinerats av dem men jag kan inte sluta titta på dem.
Tydligen är dessa jättevanliga i USA och många har dem som bröllopstårtor.
Själv kanske jag inte skulle vilja ha dem som bröllopstårtor, men absolut som födelsedagstårta!
Vad säger du Louise, ska vi satsa på att baka en sån här på vår gemensamma födelsedagsfest?:)

Morotsvecka

2011-02-15 19:07:47
kategori: Vardag   [0] kommentera
Denna veckan är det morotsvecka hemma hos oss, vi äter morötter för glatta livet. Idag vart det morotssoppa, hur gott som helst och någon dag framöver så ska jag ställa mig och baka morotskaka. Detta är bland det godaste jag vet, och som sagt så är det inte så onyttigt som många andra bakverk:)

Dag 21 - Ett annat ögonblick

2011-02-14 23:32:43
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Jag skrev ju om ganska många ögonblick sist och dem kan ni hitta här. Jag berättade ju bland annat om när jag fick reda på att jag skulle få Skrållan, min katt. Nu tänkte jag berätta om när jag fick henne.

Det var fredagen den första oktober 2004 och mamma hämtade mig tidigare från skolan för att vi skulle hinna fram innan klockan blev för mycket. Vi åkte taxi in till stan och hade världens trevligaste taxichaufför som körde oss. Det hör dock inte till historien. Vi stannade vid Södermalm och väntade en stund på min kusin Hanna som skulle vara med. Hon kom tillslut och vi gick upp till lägenheten. Jag hade tidigare bara träffat Skrållan en gång och nu fick jag äntligen träffa henne igen.

Hon var så liten och ynklig (det är hon fortfarande,, men ännu ynkligare) och hon pep förtvivlat och klamrade sig fast vid de tidigare ägarnas kläder. Hon vägrade släppa taget och det var verkligen hjärtslitande att ta henne ifrån dem, både ägarna men även mamman och syskonen.

Vi lade henne i buren och som hon skrek, alldeles panikslagen var hon stackarn. Vi åkte tunnelbana med henne och ALLA ville titta på henne och komma fram och massa, vilket gjorde henne ännu mer panikslagen. Vi kom tillslut hem och direkt när vi släppte ut henne sprang hon till bokhyllan och gömde sig bakom böckerna längst ner.

Både jag och mamma försökte ge henne mat och försiktigt låta henne nosa på oss (man ska inte tvinga sig på dem) men hon var så rädd och bara satt och skakade och jamade. Jag var jätteledsen, min egen katt hatade mig kändes det som, det var ju inte alls så jag hade tänkt mig att det skulle vara. Hon skulle ju hoppa upp i famnen på mig och krypa upp i sängen på natten. Istället låg hon och skakade i bokhyllan, fast besluten om att inte hysa någon som helst värme till oss.

När jag gick och lade mig lämnade jag lampan tänd så att hon inte skulle bli mörkrädd (fattade inte då att katter ser i mörkret) och var lite småledsen när jag gick och lade mig.

Nästa morgon vaknade jag tidigt tänkte genast gå upp för att se var Skrållan låg. Jag var så orolig att hon skulle klämma sig eller fastna någonstans, hon var ju så liten (typ som min hand ungefär). När jag skulle resa mig upp märker jag något som tynger ner mina ben. Då är det Skrållan som har lagt sig i mitt knä för att sova! Lyckan jag kände var OBESKRIVLIG!

Detta är ju lite mer ett minne än ett ögonblick, men det ögonblicket då hon hoppade upp i mitt knä och lade sig och sov, vid det ögonblicket förstod jag att hon hade accepterat mig (oss). Det är ett ögonblick jag aldrig glömmer.

Allt det som jag drömt om innan jag skaffade Skrållan, det har jag nu, gånger 10. Varje natt när jag ska sova så kommer hon så fort jag har släkt lampan och lägger sig antingen på magen eller på armen. Ofta ligger hon och klappar mig med tassen, vilket blir lite småirriterande när hon fäller, men det är så himla mysigt!

Ni som säger ”det är ju bara en katt”, ni vet inte vad ni snackar om! Bara för att reta er som säger ”det är ju bara en katt” så ska jag skapa en egen kategori döpt efter henne. Känn på den ni, hahah!




Jag och min älskling

Halebop reklamen borttagen

2011-02-14 22:36:32
kategori: Vardag   [1] kommentera

Ni vet reklamen med tjejen som tittar in i kameran och sjunger om Halebop. Den reklamen har tagits bort nu

Det har varit värsta nätmobbingen mot henne på Facebook och liknande och nu har Halebop bestämt sig för att ta bort reklamen helt och hållet. Jag tycker att hon var skitmodig som vågade göra detta, alla som sitter och skriver sådana elaka kommentarer skulle skita ner sig av blotta tanken att kliva bort från dataskärmarna och ta sig ut i verkliga världen och göra det själva.

Sorry att jag hetsar upp mig, men blir så arg att folk kan hata så mkt bara för att en tjej faktiskt vågar göra något sådant och sen faktiskt gör det ganska bra (hon är varken sångerska eller skådespelerska). Nu säger jag inte att reklamen var den bästa jag någonsin har sett, men jag fattar ändå inte att så mkt hat kan blossa upp, speciellt inte att det (för det mesta) är riktat rakt mot tjejen.

Jag vet att vi är ett fritt land och att alla har rätt att säga vad man tycker, det ska man göra också, däremot förstår jag mig inte på näthatet som pågår, inte bara mot henne och rekamen utan näthat rent allmänt. Det är så onödigt tycker jag. Så sluta upp med att hata och muntra upp varandra istället. Då blur det så mycket bättre vettni;)


Halebop-tjejen, kallad "M" av Halebop själva.

Enrique Iglesias - Tonight (I'm lovin' you)

2011-02-14 21:20:33
kategori: Vardag   [2] kommentera
Jag har skämts för att jag gillar den här låten, men då hade jag bara hört dirty-versionen. Denna versionen gillar jag bättre, och jag tycker dessutom att dessa killar gör låten fem gånger bättre än Enrique. Enriques musikvideo känns mest onödig, om de ska ha en undirty version, varför då göra videon dirty? Gör två i sånna fall:)
Här kommer den iallafall, Tonight (I'm lovin you) med Conor Maynard och Anth

Goder morgon

2011-02-14 11:22:11
kategori: Vardag   [0] kommentera
God morgon kära blogg. Har precis duschat och ätit frukost, pannkakor är mums fillibabba på morgonen tycker jag:)
Glad alla hjärtans dag allihop!♥
Idag fyller min kusin 20 år. Kan knappt fatta det, han slutar vara tonåring nu... När han var liten sa han alltid att alla hjärtans dag var den sämsta dagen på hela året att fylla år på, man fick ju bara en massa hjärtan i födelsedagspresent:) hehe, grattis till han iallafall:)

Dag 20 - Vad bjuder jag på för mat?

2011-02-13 22:29:33
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Om jag tänker mig att jag ska ha middagsbjudning och vill bjuda mina vänner på en riktigt god middag så skulle jag göra det här:
Till förrätt: Sallad. En god sallad med god dressing som inte är alltför mäktig, man måste ju spara lite plats i magen till de andra rätterna. I salladen ska det självklart finnas sallad och dressing, men även mozzarella (love) och parmaskinka. Kanske även fetaost, det passar inte ihop, men älskar både mozzarella och feta:)
Inte just denna, men bilden var fin:) Ni ser iallafall salladen och parmaskinkan
Till huvudrätt: Pasta Carbonara. Det är enkelt, men gott och något jag verkligen behärskar. Med parmesanost på blir det toppen!
Love
Efterrätt: Morotskaka. Jag älskar morotskaka, det är bland det godaste jag vet, och det är ju inte jättejätteonyttigt. Det är ju en hel del morötter i. Jag har hittat ett asbra recept som jag älskar, tror nästan jag ska göra det nån dag framöver... Iallafall, morotskakan får avrunda middagen, perfekt avslut på en förhoppningsvis perfekt afton.

Bilder från fredagen

2011-02-13 21:57:17
kategori: Bilder   [2] kommentera
Jag var ju på födelsedagsfest i fredags, och här kommer lite bilder!
Frida, Cindy och Madde
Cindy, som jag satt och smygfotade lite:)
Lina, peeps i bakgrunden!
Emelie
Presentöppning
Arrie med sina fina ringar
Sofia öppnar mit och Louise spel!
Arrie, Madde och jag
Glada människor
Jag och Louise
Jag och Karro, det ena fördelsedagsbarnet
Jag och Sofia, det andra födelsedagsbarnet
Maten var jättegod; pastasallad som man fick blanda efter eget behag och till efterrätt blev det kladdkaka med bland annat smarties i. Hehe, jag är alltid tvungen att ha ett berg av grädde:) Det var jättegott som sagt, men när louise fick se efterrätten gjorde hon såhär:
Evelina, Louise, Frida och Cindy. För er som inte ser så stoppar Louise ett finger i munnen för att visa sin förtjusning över kladdkakan:)
Cindy!
Ett litet urval bara, tack för kvällen allihopa, jag hade det asroligt!

Till Arrie

2011-02-13 20:47:08
kategori: Vardag   [2] kommentera

Jag har aldrig fattat hur man lägger upp youtubeklipp (otekninsk som man är) men min kompis Arijana visade mig hur man gjorde! Inte bara genom att förklara, utan genom att göra en hel guide på hur man gör med bilder, länkar och text, ja allt! Guiden var jättebra Arrie, och nu fattar jag äntligen hur man gör.

Tack Arrie, du är underbar:)

Jag tänker tillägna den här låten till dig, den är jättegammal, men jag blir på så bra humör när jag hör den här låten, precis på samma sätt som när man umgås med dig Arrie:) Den här är till dig:)

The Script - The man that can't be moved



Fail

2011-02-13 16:15:30
kategori: Vardag   [5] kommentera
Jag fick för mig att testa självutlösaren i fredags, se om det funkade lixom, så jag gick fram och ställde mig och det blev ett kort, här är resultatet.
Det ni inte behöver veta är att första gången jag provade så gick jag fram och ställde mig, men kameran ramlade ner på golvet och jag sprang fram för att fånga den men det var för sent. Den ramlade i golvet och jag fick panik.
Dock funkade kameran normalt och när jag skulle titta så att alla bilderna fanns kvar så hittar jag den här bilden:
Självutlösaren var ju på och tog kort på mig i fallet. Ni ser resultatet. Jag älskar hur man verkligen ser paniken i varje kvadratcentimeter av ansiktet.
Detta är som sagt inget ni behöver veta.
Dubbelhakan bjuder jag på.

Ny design!

2011-02-13 14:59:39
kategori: Vardag   [2] kommentera
Här är den nya designen, vad tycks? Jag SUGER verkligen på sånt och har typ noll fantasi, men den får ta och duga, orkar inte fixa mer på den:)
Den har mouseovers vilket innebär att om ni drar musen så ändras bilden och blir till en länk där ni kommer till ett nytt ställe, typ "Bilder på mig och andra". Dock har jag inte hunnit lägga in adresserna till länkarna, men de kommer:)
Vet föresten att texterna är lite allmänt lama, men skitsamma:)

Hos mormor

2011-02-13 14:47:04
kategori: Vardag   [0] kommentera

Nu är jag hos mormor igen och det är tänkt att jag ska vara här hela veckan sedan pappa blev sjuk. Vi ska ha det så kul i veckan! Det blir en hel del plugg också, men mest ska jag ta det lugnt.


Jag håller på att fixa lite med den nya designen som blir lite preliminär eftersom jag inte är proffs på sånt shit, men den får duga:)


Sen ska jag även lägga upp bilder från fredagen, det blev en hel del nämligen:)


UGGLOR

2011-02-13 13:51:00
kategori: Vardag   [1] kommentera
Jag älskar Ugglor, kan inte få nog av dem och det är ju lite på modet att ha smycken med ugglemotiv. Jag har kikat runt lite på nätet och hittat några
Vilken är eran favorit?

Dag 19 - Detta ångrar jag

2011-02-13 00:47:41
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Jag är ofta rädd att jag ska ångra mig. Att jag kommer att tänka tillbaka och säga, "Varför gjorde jag inte det där?".

Det är klart att det finns saker man ångrar, det tror jag att alla känner, men varför ägna sig åt att tänka på vad man inte gjort. Varför slösa tid på sådant när det finns så mycket bättre saker att fokusera och tänka på så att man mår bättre.

Ändå ska man älta i det gamla och det är något jag är väldigt bra på. Jag kan ofta ångra att jag inte alltid pluggar lika ofta som jag borde, att jag sagt något jag inte skulle sagt, gjort något jag inte skulle ha gjort, eller inte gjort något jag borde ha gjort.

Än så länge är det väl inget livsavgörande beslut jag gjort som gör att jag ångrar mig, det är nog mest smågrejer, och jag hoppas innerligt att jag alltid fattar de rätta besluten i livet så jag slipper gå runt och ångra mig och älta. Livet är alldeles för kort för sådant!

Fokusera på det positiva och lämna skiten bakom dig, minns istället tillbaka det du gjort bra i livet. Då blir det bra:)


Dag 18 - Min favoritfödelsedag

2011-02-13 00:08:51
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Om jag ska vara ärlig så har mina senaste födelsedagar inte varit så jättelyckade. Nu när jag fyllde 17 ägnade jag dagen till att packa; dagen innan hade jag kommit hem från pappa och dagen efter skulle jag till det där lägret jag talade om innan (se inlägget "Min tro")  så jag packade ut allt som skulle tvättas och packade in det nya.

Året innan var jag på konsert i Växjö, men den slutade inte riktigt som jag ville, jag kom inte riktigt hem som jag skulle vilket gjorde att jag inte kunde åka iväg på en grej jag skulle på.

Jag fyller år den 7:e augusti (fyller du år då eller känner någon som fyller år då; säg till mig för jag har ALDRIG hört talas som någon som fyller år samma dag som mig) och då har nästan alltid alla mina kompisar varit bortresta någonstans, så det har aldrig riktigt varit någon höjdare för mig att fylla år.

Jag kanske kan ha någon fest eller liknande när jag fyller 18, det vore kanske något:)

När jag fyllde 11 var det ganska bra minns jag, jag fick en mobiltelefon och lego (jag har alltid älskat lego) som jag önskat mig, Hogwartslegot om jag inte minns fel, och det satt jag och pysslade med under dagen. Sedan kom gäster och vi åt MAAASSSAAA tårta och allt som hör till och det var riktigt mysigt!

Den allra bästa var dock när jag fyllde tre år. Detta är ett väldigt tydligt minne för jag vaknade väldigt tidigt på morgonen och gick in i vardagsrummet där mamma satt och blåste massa ballonger (det var kolmörkt ute, det var alltså riktigt tidigt) och jag minns att mamma sa "Nämen Stina Lise vad gör du uppe? Du fyller ju år idag, gå och lägg dig igen". Jag rusade tillbaka till sängen och låg på helspänn, hur kunde jag inte veta att det var min födelsedag lixom?! Sedan kom mamma in tillsammans med mina två barnavakter som bodde hos oss då (min kusin och hennes kompis som bodde hemma hos oss under några veckor och passade mig på dagarna när mamma var på jobbet) och sjöng. Jag minns att jag blev jättearg på mamma för hon sjöng fel låt, hon sjöng födelsedagssången från "Grodan boll" men det skulle ju vara "JA må han leva". Fast jag glömde bort att vara arg när jag såg att fått MASSA presenter. Jag öppnade dem och jag fick bland annat en tusenfoting med massa fötter och kroppsdelarna var i olika färg och så hade den skor på sig, och den var så fin. Om jag har kvar den så ska jag ta kort och visa:)

Sedan kom det bästa, och det var från mina kära barnvakter, och det var GULDFISKAR! Jag hade fått tre livs levande Guldfiskar, tre eftersom jag var tre år gammal och jag kunde knappt tro att det var sant. De var MINA och ingen annans. Och som jag älskade dessa! Att jag och min kompis Sandra (min bästa kompis från Sthlm som jag bodde vägg i vägg med) låg och gosade med dem är en helt annan historia, men det visar ju på hur mkt jag älskade dem:) Vad som hände sen minns  jag inte, jag var väl för liten, men det jag precis berättat om är inpräntat innanför pannbenet:)

Det var den bästa födelsedagen tror jag, och från och med nu satsar jag på lite bättre födelsedagar att minnas tillbaka till, precis som det ska vara!


Dag 17 - Mitt favoritminne

2011-02-12 23:50:53
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera

Det kommer att komma inte mindre än TRE dagar inlägg på raken nu sedan jag var så fräck att jag hoppade över både igår och dagen innan.

Här kommer den första, nämligen mitt favoritminne. Det känns som att denna går hand i hand med ”Ett ögonblick” men jag ska försöka variera mig lite.

Jag har så många bra och ljusa minnen så det är så otroligt svårt att välja, men ett väldigt häftigt minne var nu i våras tillsammans med min älskade vän Lina och vi var i Paris. Hela resan till Frankrike med skolan hade varit helt underbar och dagen innan var vi i Brugge i Belgien (Minivenedig, bokstavligen) och åt massa choklad och sånt (mon ami Cindy var också med), heeelt underbart. Dock var jag väldigt ledsen vid den tiden eftersom mormor hade fått en hjärtattack (den första av de tre hon fick under 2010) och jag var så otroligt långt bort ifrån henne...

Iallafall. Dagen vi tillbringade i Paris var så perfekt, den kunde nästan inte varit bättre. Det var den första riktiga vårdagen på hela året (för mig, med vårdag menar jag att kunna ta av sig jackorna o.s.v.), solen sken, körsbärsträden blommade med sina vackra puderrosa blommor, solen sken och vi var i PARIS for Gods sake! Det kunde nästan inte bli bättre som sagt och vi gick runt i den underbara trädgården vid Louvren och åt kulglass och njöt av solens varma strålar med Eiffeltornet (tornet man drömt om sedan man var liten) i bakgrunden.

I början kunde jag inte fatta att jag faktiskt befann mig där jag gjorde, jag var i PARIS, staden av kärlek och mode (typ). Det var när vi satte oss på en parkbänk vid själva Eiffeltornet som jag insåg vart jag var, och den känslan var så otroligt mäktig. Från och med nu ÄLSKAR jag Paris, människorna, byggnaderna, naturen (vid louvren iallafall), butikerna (love them),det som händer på gatorna; mimarna, dansarna, mumierna, ”statyerna” ja allt!!!

Det var den allra första gången jag var i Paris, men definitivt inte den sista. I LOVE PARIS!

Det lite småroliga var att när vi i Paris hade det så varmt och soligt, så var det tydligen snöstorm i Sverige:) Det kändes ganska kul:)

 

Inte i Paris på denna bilden, men nånstans i Frankrike iallafall utanför en Katedral. Tycker att bilden är så härlig!

Det här är inte heller i Paris, utan i Belgien i staden Brygge, vattnet bakom är kanaler som funkar precis som kanalerna i Venedig (typ, det ser typ likadant ut iallafall). En helt underbar stad jag mer än gärna besöker igen. Här är Lina (hon hade då färgat håret brunt) och Cindy:)

 

Det här är i Paris, och vi har nästan precis anlänt och börjat vackla oss ut i den stora staden:)

 

En mimare som var hur rolig som helst och som mer än gärna ställde upp på roliga kort!

 

Här var vi på shoppingjakt, vi köpte dock inte klänningarna vi har på oss, även fast de var fina.

Det här är Lafatýette, tagen från typ fjärde våningen har jag för mig. Det är det mest otroligaste shoppingcenter jag någonsin varit på! Magiskt

Vi sitter på en bänk precis framför Eiffeltornet och det var på den här bämnken som jag verkligen förstod att jag var i Paris. Vi ger Nille en jättepuss, Louise stoppade ned honom i min väska med meddelandet "jag vill ut i världen" så vi hade med oss honom vart vi än gick och tog kort med honom under hela resan :)

Jag köpte en basker för att smälta in, gick runt med den nästan hela dagen (ursäkta den drogade minen)

Här är vi i Eiffeltornet allra högst upp. Mäktigt! Denna bild får avsluta bildspelet, har typ massa fler bilder, men inte på denna datan tyvärr. Dom här får räcka för att sammanfatta dagen:)


Ny design kommer imon!

2011-02-12 23:01:25
kategori: Vardag   [0] kommentera
Anledningen till att det har varit dåligt med uppdateringen är att jag har trixat med en ny design och den kommer upp IMORGON!!!
Så håll till godo, och jag ska bli bättre på uppdatering, promise!

Problem med bloggen

2011-02-12 14:01:02
kategori: Vardag   [0] kommentera
Jag har märkt att det är en hel del problem med min blogg. Reklamen hamnar mitt i inläggen och man kan inte trycka på kategorierna och inlägg och så vidare, så jag planerar att göra en total makeover! Jag vet inte om det har att göra med designen, men jag har börjat tröttna lite på den jag har....
Ska försöka jobba på det i veckan:) Kommer dock att fortsätta att blogga som vanligt:)

Born this way

2011-02-12 11:38:36
kategori: Vardag   [0] kommentera
Har ni hört Lady Gagas nya låt Born this way? Det har ju varit tyst runt henne ett bra tag nu, men nu är hon alltså "tillbaka" med en ny singel, vad tycker ni om den (ni hitter den här)?
Jag tycker att låten är ganska bra och den har ett grymt budskap, men det låter inte som Lady Gaga. Jag hör ju att det är hon, men det känns som en helt annan stil på låten än de hon haft innan. Vad tycker ni?
Bild knyckt från youtube.se :)

Mer inlägg imon eller ikväll

2011-02-11 16:31:08
kategori: Vardag   [4] kommentera
Hej allihopa, hinner dessvärre inte blogga så mkt för jag förbereder mig för kvällen då det blir parteyyy:) hehe, det är mina kompisar som ska ha fördelsedagsfest och jag måste göra mig i ordning och fixa med presenterna och sånt, men jag uppdaterar mer sen:)
Kommer (förhoppningsvis) att ta en MAAASSSAAAA kort som ni kan frossa i senare...
Au revoir, ha en underbar afton:)

Geografiprov nu

2011-02-11 09:40:00
kategori: Vardag   [1] kommentera
Hej hopp, detta blir ett kort inlägg för jag ska ha geografiprov om några minuter! Ville bara säga hej och önska er en god dag:)
Wish me luck!
Slänger in en bild på min brat och mig och hon ska också ha prov nu, så önska henne lycka till med, annars får ni stryk... ;)

Dagarna skjuts upp till morgondagen...

2011-02-10 20:35:42
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera
Hej mina fina läsare! Under varje lov åker jag ALLTID till min pappa i Danmark och bor hos honom. Nu är det tyvärr så att pappa blivit sjuk i lunginflamation och jag kan inte åka och hälsa på honom under sportlovet nästa vecka. Detta är väldigt jobbigt för mig, dels för att han är sjuk och jag inte kan vara med honom, dels för att jag senast träffade honom under höstlovet, och nu inte kommer att kunna hälsa på honom fören till påsk, eller ännu värre, inte förens till sommarlovet.
Av denna anledningen lägger jag "Dagarna vi har på dagarna" på is, och ni får istället njuta av ett extra långt inlägg imorgon där jag berättar om mitt favoritminne...
Hoppas ni förstår detta, kram!

Borttappade vantar...

2011-02-10 15:48:16
kategori: Vardag   [1] kommentera
Som ni kanske minns så hade jag tappat bort mina vantar men hittat dem igen (se historien här). Imorse snöade det ju så jag fick låna mammas tumvantar som hon fått från min lettiska familj, och jag har tappat dem! Jag är skitarg på mig själv, hittade ju precis de som varit borta och så tappar jag bort det här paret också. Att hitta dem igen är tyvärr omöjligt för det var någonstans på stan, så chansen är inte särskilt stor......

Dag 16 - Min första kyssen

2011-02-09 20:47:29
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [3] kommentera
Jag läste en artikel för ett tag sedan som berättade att första kyssen är det allra tydligaste minne man får och är något man bär med sig hela livet... Jag kan faktiskt hålla med, jag minns varenda liten detalj och något jag alltid kommer minnas. Det är en väldigt privat grej så jag vill inte säga för mycket men det hände för några år sedan och det var jättemysigt! Många tycker att den första kyssen är det värsta de varit med om, men det tycker inte jag. Det var bara jättemysigt helt enkelt, bättre än jag hade trott att det skulle vara:)
Usch, jag tycker det här är jättepinsamt att berätta om, men han hade jättegod andedräkt, typ Stimorol, och ända sedan dess gillar jag det tuggummit jättemycket:$ 
Nu har jag berättat lite om min första, så nu får ni ta och vara lika modiga och berätta lite om eran:)

Mina vantar är återfunna!

2011-02-09 14:55:11
kategori: Vardag   [1] kommentera

Nu på senaste tiden har jag tappat bort en hel del saker. Historiaboken, matteböckerna, miniräknaren och mina älskade vantar. Historian låg i skåpet (är lat så orkade inte leta ordentligt), matteböckerna och miniräknaren låg i mitt rum, men vantarna har varit spårlöst försvunna. Tills nu!


Louise och hennes mamma skjutsade hem mig och precis när jag ska gå ur bilen säger Louise; Men är inte det där dina vantar Stina Lise? Jag går fram till snöhögen några meter bort och där ligger mina vantar fastfrusna i snön!!! Dom har legat där i nästan en vecka, och det var typ slumpen att hon hittade dom!


Hur kan jag då veta att de är mina? Jo, när jag var i Lettland med skolan bodde jag hos en familj, och mormodern i familjen hade gjort dessa till mig, så de har alltid varit lite extra speciella för mig, och nu har jag alltså hittat dem:) Dessutom har jag ett par gråa fingervantar i för att de ska hålla värmen extra bra:)






Något stelfrusna men (förhoppningsvis) fullt brukliga!:)


I love H&M

2011-02-09 11:01:00
kategori: Vardag   [1] kommentera
Har under dagen tittat runt lite på hm och hittade dessa ting! Om jag bara lär mig gå i klackskor (jag kan seriöst inte!) så skulle jag genst införskaffa mig dessa skor!
Klänningen kostar 349 kr, väskan 249 kr, ringen 49.50 kr, armbandet 69.50 kr och skorna 249 kr. Måste dock påpeka att jag inte under några som helst omständigheter har råd med detta, men man kan ju alltid drömma...:)

Dag 15 - Mina drömmar

2011-02-08 22:13:15
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [3] kommentera
Kan ni tänka er att jag redan är halvägs med "dagarna"-grejen! Vad fort det har gått... Idag har vi då kommit till mina drömmar. Vad har jag för drömmar och mål här i livet egentligen?
Jag drömmer en bra utbildning, att få ett yrke jag trivs med och brinner för (vad det är vet jag ännu inte...) och som jag, förhoppningsvis, kan tjäna lite kosing på.
Jag vill resa mkt, kanske inte jorden-runt-resa som alla snackar om (det går inte i praktiken faktiskt:)), men jag vill åka till annorlunda platser som inte liknar något jag varit med om tidigare. Allt ifrån paradisöar till... inte paradisöar hehe. Jag vill uppleva så mkt som möjligt för att få mer erfarenheter och bli typ bättre människa. Det där lät kanske lite udda men nya och annorlunda erfarenheter och upplevelser gör att man växer som person, både de dåliga och de positiva upplevelserna. Jag är ofta rädd för att misslyckas, men det ska man inte vara för det är sådana saker som gör att man lär sig och just växer som person, man har lärt sig att inte göra samma misstag en gång till (det har inget med resorna och göra men ville bara säga det:)).
Jag drömmer om en stor familj med minst två barn, och vi ska bo i ett stooort hus som är inrett helt i min stil och mina tankar. Jag hade ju dock inte tänkt bo i huset ensam med barnen. De ska förståss ha en perfekt pappa som även har rollen som min drömprins. Att hitta kärleken är en stor dröm för mig, jag vill ju hitta min prins och leva lycklig i alla mina dagar med! Om jag kanske redan träffat honom eller om han finns att finna i framtiden vet jag inte. Det återstår att se:)
Jag drömmer om ett stort och vackert bröllop med den perfekta klänningen och de perfekta blommorna... Filmen "Bröllopsfixaren" har haft dålig inverkan på mig, jag vet:)
Den största av alla drömmarna är nog ändå att uppfylla så många utav drömmarna som möjligt, speciellt att få en "Big happy familly". Då kanske två barn inte räcker, fem ungar får det kanske bli istället! Vill ju ha en massa barnbarn att leka med när jag blir gammal... Ja, fem ungar får det bli, och därmed basta!:)

Pika....*atchooo*

2011-02-08 20:58:07
kategori: Vardag   [4] kommentera
Cindy, om du läser min blogg, jag lyckades säga "Pika" innan jag nös! För er som inte vet så är det alltså att man säger pika precis före nysningen så blir det "Pikachu". Man brukar alltid komma på det precis efter att man har nyst, men jag lyckades alltså:)
Här är Pikachu, för er som sov er igenom början av 2000-talet.
Jag och Cindy (mon ami francais) på en franskalektion i september tror jag det var:)

Zumba

2011-02-08 19:48:35
kategori: Vardag   [0] kommentera
Är ju som sagt sjuk och har ont i kroppen, men det är inte bara förkylningen som är orsaken till att jag har ont i kroppen. Det är Zumba som vi fick prova igår på gympan, och det är faktiskt jätteroligt!
Det är det där man alltid ser på tv-shop, en massa onaturligt glada och vältränade män och kvinnor (killar och tjejer) som dansar och lär tittaren att dansa för att få en mer vältränad kropp.
Jätteroligt som sagt och nu har jag världens träningsvärk (jag är otränad, men ändå) överallt typ. Det ger alltså bra träning på ett roligt och annorlunda sätt. Har någon av er testat på Zumba?
Ser ni mig?:) Hehe, min Peter Pan-skugga kicks the girl in her face:)

Hemma

2011-02-08 10:11:33
kategori: Vardag   [0] kommentera
Idag är jag hemma från skolan,har bara två lektioner idag så det är inte så mkt jag missar som tur är. Ska försöka vila upp mig under dagen så att jag orkar gå imon, tror inte jag har så mkt feber just nu. Det värsta är näsan och halsen. Det känns som att näsan i igenproppad med korkar och att någon hält frätande syra i min hals:( det gör OOONNNTTT!

Sjukare

2011-02-07 23:22:36
kategori: Vardag   [0] kommentera
Hejhej, mår typ ännu sämre än innan, hela huvudet är tungt och kroppen värker. 38,2 sa tempen innan, inte så konstigt att jag mår dåligt kanske. Nu ska jag iallafall gå och lägga mig, orkar knappt hålla ögonen öppna...
Godnatt!

Dag 14 - Vardagslyx

2011-02-07 23:16:57
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Vardagslyx. Vad är det egentligen? Det är väl precis det det låter som, det som är lite extra lyxigt i vardagen.
Vardagslyx för mig är när man kommer hem från skolan och känner att man har presterat riktigt bra och att man inte längre har några läxor eller prov som tynger ner en. Denna tid kan man istället spendera till att krypa upp i soffan och se en riktigt bra film med mamma eller nån kompis. Med en MASSA popcorn.
Att dricka en kopp varm choklad med en massa grädde i när det ösregnar ute och veta att man faktiskt har det riktigt bra och är så lyckligt lottad som man faktiskt är.
Att ha något att se fram emot, något som på något sätt "förgyller dagen" när det är lite extra tufft.
Att kunna koppla av, ta det lugnt och bara njuta, hitta på något kul som att gå på bio eller ta en fika på stan.
Allt låter kanske inte vidare glamoröst, men jag tycker inte att vardagslyx behöver inte vara så glamouröst. Att gå på spabehandling och få helkroppsmassage är så klart något som är vardaglyx för många, men jag har inte privilegiet att göra sånt på vardagarna när man bor som jag gör. Det är istället något man unnar sig någon gång vid ett lite mer speciellt tillfälle, men då är det ju inte vardagslyx längre. Då är det speciellt-tillfälle-lyx, och det hör till en helt annan kategori. Det är sådant man längtat efter och kanske sparat en slant för att få göra. Det är alltså själva längtan som är vardagslyx för mig, resten hör som sagt till en helt annan kategori.
Vardagslyx för mig är det som sätter lite extra guldkant på tillvaron, vare sig det är en god nyhet, äta extra god mat, att man fick till de perfekta naglarna när man målade dem eller bara att man träffat en person man gillar. Det är dessa små händelserna i vardagen som är vardagslyx för mig!

Sjuk

2011-02-07 15:38:21
kategori: Vardag   [4] kommentera
Sitter i soffan och fryser och tycker synd om mig själv. Mamma har varit förkyld i helgen och jag har känt mig lite skrovlig i halsen de senaste dagarna, och nu är jag alltså sjuk:( Jag höll ut till efter matten efter maten, sen blev det för mycket så jag åkte hem. Hela huvudet värker och näsan rinner och halsen har invaderats av frätande syra känns det som...
Vi får se om jag går till skolan imon, har ju bara två lektioner så det skulle jag kanske orka med.

No ordinary family

2011-02-06 20:06:14
kategori: Vardag   [5] kommentera
Hejhej! Sitter vid datan och tittar på no ordinary family:)
Någon som sett den serien? Det är som en glad version av heroes typ. En familj är med i en flygolycka i Amazonas, och efter det så får hela familjen superkrafter.
Pappan blir jättestark, mamman supersmart, dottern blir tankeläsare och sonen blir übersmart:)
Men nu ska jag återgå till tittandet, trevlig kväll allihop.

Dag 13 - Den här veckan

2011-02-06 18:44:25
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Den här veckan har varit en kort minivecka, räknat i skoldagar

Måndagen: På måndagen var jag hos mormor, jag var där hela helgen men åkte hem på måndagen. Louise hämtade mig på stationen och vi åkte tsmns till Laserdome (se inlägget genom att klicka på "laserdome"). Det var hur kul som helst och måste göras igen!
Tisdagen: Hade jag sovmorgon till halv tolv då min första lektion började. Jag har inte längre någon franska eftersom vi endast läser nu - vi ka ju lika gärna läsa hemma så det spelar ingen roll! Var sedan och lekte med barnen, jag är ju ledare vettni:) vi bakade drömmar eftersom vi pratade om just drömmar.
Onsdag: Var helt vanlig skoldag, tror jag iallafall:) Inget speciellt hände vad jag vet... slutade tidigt iallafall:)
Torsdag: Lång dag, slutade halv 4, fick underbar crème brulé på franskan!
Fredag: Var på studiebesök på MP *namn*.. intressant, sedan kollade vi på rapports årskrönika, men han bara se halva eftersom vi blev utkörda från klassrummet av en lärare som skulle ha klassrummet. Kollade på the reader på kvällen, ganska bra film, annorlunda men bra.
Lördag: Städade, han med en hel del, sedan melodifestivalen på kvällen!
Söndag: Idag har jag tagit det lugnt, bara varit hemma och lyssnat lite på musik o.s.v. Har svagt börjat känna att det svider långt bak i halsen. Detta bådar inte gott eftersom mamma är förkyld just nu, och detta är inget jag hiner med för tillfället. Har både redovisning och prov den kommande veckan som är VIKTIGT!!!
Det var väl det jag har gjort denna veckan, plus lite därimellan;)

Vill ha...

2011-02-06 16:53:45
kategori: Vardag   [0] kommentera
Vill ha dessa! Små och diskreta, men ack så söta!:)
Cirka 49 kr på forever 21:)

Stina Lise testar... LISTERINE

2011-02-06 13:14:24
kategori: Stina Lise testar   [5] kommentera
Här kommer min första testar grej:) Jag har valt att testa Listerine, det har funnits i åratal, men jag har aldrig provat just den här sortens munskölj. Älskade alltid reklamen, det blev typ en bomb i munnen, så jag tänkte se om det faktisk blev så i verkligheten:)
Som det står, flaskan är fin, färgen ser lite scary ut, men lila är fint:)
Det står att man ska ta 15 ml, vet inte hur mkt det är, men tar i locket. Det spelar ingen roll egentligen:) Det luktar väldigt starkt, men ganska god doft, sött på något sätt som ett riktigt starkt jenkatuggummi...
SKIIITSTAAARKT!!! Ett tips: När du har vätskan i munnen, öppna inte munnen och andas in, det gjorde jag och det är inte så jättebegagligt.
Det starka försvinner ganska fort, det smakar fortfarande starkt, men inte på samma sätt. Det blir mildare, helt okej smak, som jag sa ovan, starkt jenkatuggummi (tänk stark bluetablett med jenkasmak). Man ska ha det i munnen i cirka en halv minut, så det är bara att skölja, skölja, skölja.
Så här fina blev mina tänder! Man känner sig riktigt fräsch i munnen och det känns som att man har god andedräkt. Det håller dock inte i tolv timmar som det står på förpackningen, däremot kan jag tänka mig att den hjälper till att få bort det som man inte får bort vid endast tandborstning.
Det blev tyvärr ingen bomb i munnen, men som ni ser får den 4/5 toasters.  Detta för att man känner sig så fräsch i munnen:) (tydligen är ordet "fräsch" något som man förknippar mig med, blir alltid lite småretad för det, men skit samma, ordet fräsch är det man känner sig i munnen)
Brukar inte le så onaturligt btw;)

När jag munsköljt efteråt så har det inte alls varit lika starkt som jag upplevde det första gången. När man inte är van så upplever man det nog som starkare än det faktiskt är:)
Det var alltså min första testning:) är detta något jag ska fortsätta med? ge gärna tips på vad jag skulle kunna testa, så kanske jag gör det:)

Melodufestivalen

2011-02-06 11:57:49
kategori: Vardag   [0] kommentera
Godmorgon allihopa! Sitter och går igenom gårdagens program lite, vad tyckte ni? Förvånande nog så tyckte jag att Danny var riktigt bra, gillar inte han så mkt egentligen, men låten var faktiskt rätt bra och koreografin var awesome!
Sen undrar jag om det var någon mer än jag som kände igen den lockhårige killen som sjöng med Swingfly?
Jag vet absolut att han har varit med i Idol, kan bara inte placera honom riktigt, NÅGON SOM VET?
This is the guy i'm talking about:)
Programledarna skötte sig bra tycker jag, speciellt Marie. Det var synd att hon fick fel namn från kontrollrummet, men hon fixade det tyckte jag:)
Dessutom hade hon en jättefin klänning på sig, hon bytte ju ett antal gånger, men den gråa med typ rychpych på var underbar!
Vad tyckte ni, var det rätt låtar som gick vidare?

Dag 12 - I min handväska

2011-02-06 00:32:45
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera
Tolfte dagen nu då... asså jag har väl egentligen ingen handväska, det är ju i sådanafall min skolväska (som gick sönder för ett tag sedan, så nu har jag en preliminär som förmodligen ska bytas ut nu veckan:))
Förutom skolböckerna så har jag alltid med mig mobilen, jag känner rent utsagt naken utan min mobil, så dumt egentligen men aa:) Sen har jag alltid med mig nycklarna, busskortet, headset, plånbok (oftast med pengar och kort och sånt om jag har tur, )tuggummi, någon miniparfym och lypsyl. Jag måste ha lypsyl, annars får jag smått panik. Jag känner verkligen hur läpparna skrumpnar ihop som små russin i samma ögonblick jag inser att det ligger hemma;)
Mycket av detta har jag i jackfickorna, men vi låtsas att det ligger i handväskan istället, annars skulle det inte vara så mycket att skriva om.
Hårspännen har jag också alltid med mig, både hårnålar och vanliga man knäpper, dessutom har jag alltid någon toffs med mig, det finns ALLTID någon som behöver, om inte en själv så är det någon annan:)
Tuggummit: Just detta "hångla" har  jag aldrig haft i ägo, men det var ganska kul tycker jag:)
Busskortet: Från Luleå tydligen säger Google, jättefint:) lägg märke till hur rakt och fint jag klippte ut det!
Nycklarna: Random nycklar på bild, i min nyckelring har jag fåret shaun bebisen, hemnyckel, skåpsnyckel och ett guldfärgat eiffeltorn som jag köpte när jag var i Paris. De flesta av mina kompisar har sådana i sina nyckelringar med eftersom jag var vänlig nog att ge dem några...:)
Mobilen: Min älskade och fina mobil, Sony Ericsson Xperia X10 mini pro, med tangentbord. LOVE IT <3
Lypsyl: Inga kommentarer, kan dock påpeka att det inte jag som ansträngt mig och tagit en proffsig bild på lypsyl i vatten.
Toffsarna: Random toffsar, inga kommentarer
Parfymen: Min favoritparfym, har dock aldrig haft den i min ägo. Jag tror att det var denna jag och mina vänner köpte till Louise när hon fyllde år för några år sedan, men den görs inte längre...
Hårspännena: Exakt dessa köpte jag på HM förra fredagen, skitbra:)
Plånboken: Har aldrig haft den i min ägo, men tyckte att den passade i färgen. Har en som är röd och beige.
Headset: Ett vanligt headset.
SAMTLIGA BILDER KOMMER FRÅN GOOOOGLE:)

Städdag

2011-02-05 11:39:44
kategori: Vardag   [4] kommentera
Idag har jag en riktig städdag, hatar't, men det är ändå ett måst. Det känns ju så skönt när man väl är färdig:)
Sen taggar man ju lite inför melodifestivalen ikväll, hoppas låtarna är bra:)

God Natt

2011-02-05 00:24:28
kategori: Vardag   [0] kommentera
Bonne nuit mes amis!<3
À demain! (vi ses imon)

Dag 11 - Mina syskon

2011-02-05 00:16:33
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Jag har två underbara halvbröder som är min pappas söner. De heter Carl-Christian och Lars och är precis som pappa danskar.
Jag är en väldig sladdis, båda mina bröder är i trettioårsåldern, alltså vuxna och de har egna familjer.
Carl-Christian är den äldste av de båda och är konstnär och ornitolog (fågelskådare). Tidigare hade han ett punkband som hette Obstinate Ester (översatt blir det typ Rockiga Ester, och detta var något jag tyckte var jättekul när jag var liten eftersom mormor heter Ester), har faktiskt ingen aning om ifall han har kvar bandet, men han släppte några skivor i Danmark och har ofta spelat på festivaler och liknande. CC är den längste av både pappa och Lars (har ju berättat att de var långa tidigare), han är nämligen 1.98 m lång. Ni kan tänka er hur jag skröt om detta i skolan då alla kallade mig dvärg och pygmée xD Barnen tyckte faktiskt att det var jättehäftigt!
Carl-Christian är en riktig naturmänniska, han älskar att vara ute i naturen och titta på fåglar, det är något han verkligen brinner för. Som jag sa så är han konstnär, han är extremt duktig på att måla, och han kombinerar sina två största intressen i sitt arbete - han målar fåglar. I många naturböcker med fågelillustrationer är det många gånger han som har målat dem. Han målar dock inte bara fåglar, även växter och andra djur, han är grym! Han har faktiskt gjort frimärken för något år sedan! Lite småhäftigt!
Den här har han målat:)
CC är två barnspappa till två underbara små tvillingtöser som kallas Ping och Pong! De är drygt 3 år gamla och galet söta! De är enäggstvillingar så det är svårt att se skillnad på dem så det blir nästan så att man ser dubbelt när man ser dem tillsammans:)
Lars är min andra brorsa och är bosatt i Helsingör, precis som pappa (dom bor drygt 200 meter ifrån varandra) och jag brukar ofta bo där när jag är i Danmark och hälsar på. Lars är fotograf och har haft en egen fotoaffär, men har tillsammans med sin portugisiska fru startat ett företag som riktar in sig på att sälja vin och delikatesser från Portugal i hela Danmark.
Lars är även han tvåbarnspappa till två flickor, dock inte tvillingar, flickorna är fem och två år och precis som Ping och Pong är de helt underbara!
Det bästa med mina bröder är att de alltid är så måna om både mig och andra i sin omgivning. De är så omtänksamma och glada och har bäst humor. De försöker alltid se det positiva i det mesta, en egenskap jag gärna skulle vilja besitta.
Det enda negativa med dem är att de bor ganska långt bort från varandra så jag kan inte träffa dem båda lika mycket som jag vill, men när vi väl gör det blir jag sååå L-Y-C-K-L-I-G!
Egentligen är vi väldigt olika, men lika på det sättet att vi alla tre är så måna om familjen. Dessutom är vi väldigt glada som personer alla tre med samma humor och vi har det så otroligt kul tillsammans! Dessutom bråkar vi typ ALDRIG!:) Varför bråka när man kan vara sams liksom, det är ett av mina motton för då blir man så mkt glaaadareeee;) (bråkar typ inte med mina föräldrar heller när jag tänker efter;))
Jag älskar mina bröder!
Carl-Christian!
Lars!

Hello

2011-02-04 20:28:05
kategori: Vardag   [0] kommentera
Jag har problem, min data har fått för sig att den ska stänga av sig hela tiden :( jättetråkigt, för det betyder att jag förmodligen måste lämna in den... Men, men, hoppas den hänger med en stund till i alla fall:)
Sitter och äter nudlar och precis kolla på "The reader". Köpte den i julas på outlet för 16 riksdaler!!! Köpte andra också, men börjar med the reader.
Hoppas den är bra!

Dag 10 - Det här hade jag på mig idag

2011-02-03 23:29:35
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Tyvärr har jag inte hunnit ta kort på vad jag hade på mig idag, så jag gjorde istället en illustration av det jag hade på mig, här kommer den:
Visst blev jag fin, mycket bättre än i verkligheten...
Jag hade alltså på mig mörkblåa jeans och en pippitröja, väldigt enkelt:) Under hade jag ett grått linne, inte för att det är särskilt relevant, men när man skriver om sin outfit blir det alltid hur långt som helst och jag har ju typ ingenting på mig...
Dock hade jag inga tofflor på mig som bilden visar, men orkade inte rita mina riktiga skor, de är iallafall svarta:)

Crème Brulé

2011-02-03 18:54:07
kategori: Skolan   [0] kommentera
Vi har världens snällaste lärare; hon bjöd oss på crème brulé idag på franskan! Ni som inte ätit det, gör det, det är himmelskt! Som typ vaniljkrämsfyllning med vanilj på vanilj på vanilj med vanilj! Supergott!
Mums!

Atmosfear på Liseberg

2011-02-03 12:10:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
Det har kommit en ny åkattraktion till Liseberg! Den heter Atmosfear och är den nya versionen av det gamla Lisebergstornet. Med sina 146 meter över havet blir Atmosfear den högsta frittfalls-attraktionen i Europa. Attraktionen har sin start i tornets källare, och tiden upp tar tar cirka 100 sekunder. Hastigheten ner är desto snabbare - den tar endast 3 sekunder, då i en hastighet av 110km/h. Attraktionen bromsar inte fören den är tillbaka i källaren, det hinner alltså bli helt svart innan den stannar.
Detta är en attraktion för den som vågar.
Vågar ni?


Godnatt

2011-02-02 23:12:14
kategori: Vardag   [0] kommentera
Vill bara säga godnatt, såååå: GODNATT!

Dag 9 - Min tro

2011-02-02 23:11:04
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Jag kommer från en prästfamilj, där morfar och båda mina morbröder är/var präster i Svenska kyrkan (min morfar är död...). Detta betyder inte att jag har haft en strikt uppväxt som många kan tro, att jag inte fått göra vissa saker som andra får. Dessa fördomar är något jag hatar och något jag inte fått uppleva fören jag flyttade hit till Småland. Just för att jag var från prästfamilj förväntades jag göra vissa saker av de andra i skolan, samtidigt som jag förväntades att inte göra vissa andra saker. Att svära var förbjudet för mig enligt andra, just för att jag var från en prästfamilj. Nu ska man ju inte svära, men det blir ju så ibland, det vet vi alla ;)

 

Om folk pratade med mig kunde de ibland helt plötsligt fråga "Känns det inte konstigt att komma från en prästfamilj?" "Näej", svarade jag alltid, varför skulle det göra det liksom? "Jo men då får du ju inte svära", fick jag ofta som svar då. Ursäkta? För det första; varför skulle det kännas konstigt att inte få svära? Svära är något man ändå inte skall, oavsett om ens släktingar råkar vara präster, politiker, journalister eller liknande. För det andra så blir jag så galet förbannad över de som har sånna märkliga fördomar bara för att släktingar har ett visst yrke. Jag brukade alltid svara "Din mamma/pappa jobbar i affär, eller hur? Är inte det konstigt? Då får man ju inte snatta". Det är precis samma störda fråga, man ska inte snatta, men det är ju ingenting som gör att du känner att det är extra jobbigt bara för att en anhörig jobbar i affär. Tydligen fick jag inte heller gå i kjolar eller u-ringade kläder enligt dem...


 

Men nu var det tro jag skulle snacka om, inte bybors tidigare fördomar...

jag är väl en typisk svensk, jag tror på Nåt. Jag tror att det finns en Gud, någon som vakar över oss på något sätt. Jag har svårt för att tro att det bara blir svart när man dör, om jag trodde det skulle det vara väldigt jobbigt att leva...

 

Jag tycker att det här är jättejobbigt att tala om eftersom det jag säger kan upset people's feelings. I somras var jag nämligen på ett frikyrkligt kristet läger, och detta var faktiskt en av de absolut värsta upplevelserna jag varit med om (inte i klass med det i det tidigare dag-inlägget, detta var en annan typ av grej). Jag vill inte berätta för mycket för det är väldigt privat, men jag blev så oerhört deprimerad av lägret. Det var bara jag på lägret som kände på det här sättet, och jag må ha fått allting om bakfoten, men det jag hörde och det jag fick uppfattningen om var inte bra. Jag kände mig så hatad och fel när det egentligen borde ha varit tvärtom och många är arga på mig som tycker att den upplevelsen de tyckte var roligaste de varit med om var så hemsk för mig... En person sa tillochmed att jag kunde ha en psykisk störning eftersom jag var så ”lättpåverkad”. Jag blev så otroligt ledsen, men om jag nu var så lättpåverkad så skulle jag ju ha "köpt" hela grejen och det gjorde jag ju inte, och det är jag idag glad att jag inte gjorde. Mamma är den enda som förstår mig, som jag kan diskutera med och kan förstå de skillnader jag pratar om och som kan stötta mig. Alla är vi olika och vi gillar alla olika saker, och detta var något jag helt klart inte gillade. Jag gillade inte sättet man tolkade vissa saker, även om det är precis samma grej mellan svenska kyrkan och frikyrkorna, men det blev bara så fel... det är kanske så att när man är van vid en sak och får uppleva en helt annan sida än det man är van vid så blir det "fel"...

Jag vill återigen poängtera att det endast var jag som upplevde det på detta sättet, och att folk får tro på vad de vill och tycka vad de vill. Hur vore det om alla var likadana, det skulle ju aldrig gå. Alla är vi unika, eller hur? Samtidigt vill jag att folk ska respektera att det där lägret inte var min grej, vi tjejer hade det jätteroligt, men själva lägret gjorde att jag inte mådde bra... Det är ett bra läger med bra människor, det var bara inte min grej...

 


 

Idag är jag glad och lycklig igen och jag är en erfarenhet rikare, what doesn't break you make's you stronger :)


2 februari

2011-02-02 16:13:20
kategori: Vardag   [0] kommentera
Idag fyller min älskade vän Calina 18 år, så grattis till henne! Hon är den första av oss tjejer från Bor som blir vuxen, det känns konstigt... jag känner mig inte som 17 år. Kanske 4-5 år, max 6 år. Vill inte bli vuxen och flytta hemifrån och allt det som hör till när man blir vuxen...
När man var liten ville jag inget annat än att bli vuxen, och när det nu är så nära vill jag helst av allt bara vara liten igen...

Stina Lise testar

2011-02-02 15:42:53
kategori: Stina Lise testar   [0] kommentera
Det är kanske inte så många som vet detta, men jag hade en annan blogg för en tid sedan som faktiskt fortfarande finns kvar. Ni hittar den här! På denna blogg hade jag en kategori som hette Stina Lise testar, jag testade saker och gav dem sedan betyg. jag funderar nu på att införa detta även i denna blogg:)
Så ni får gärna lämna förslag på vad jag ska testa för saker:)

Dag 8 - Ett ögonblick

2011-02-01 22:13:41
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera
Hela livet är fyllt av ögonblick, och de mest betydelsefulla är just de som blir mest ihågkomna, både de goda och dåliga.
Ett av de värsta ögonblicken jag varit med om var när jag fick reda på att jag skulle flytta till Småland. Hela min värld slogs till spillror, jag hade hela mitt liv i Stockholm, och nu slets jag ifrån de jag älskade, båda mina vänner och staden jag vuxit upp i och kallat mitt hem. Det blev ju bra tillslut, jag trivs ju här, men det är just i det ögonblicket, och väldigt långt efter, som man bara ser mörker.
Andra ögonblick är de gånger mormor fått hjärtattack och blivit inlagd på sjukhus. Känslan av att känna att ens liv rasar samman på bara ett ögonblick, att blodet stannar och paniken sätter sig i varje liten del i kroppen... det är det hemskaste jag någonsin varit med om...

Ett riktigt lyckligt ögonblick var när jag fick reda på att jag skulle få min katt, Skrållan. Vi skulle egentligen ha en annan katt, men ägaren ville inte att vi skulle ha honom eftersom han bara ville gå ut hela tiden och vi bodde i lägenhet där det inte fanns några möjligheter för katten att komma ut. Jag var förtvivlad, men dagen efter ringer mamma och berättar att hon befinner sig i en lägenhet på södermalm och tittar på fem små kattungar! Jag gråter av lycka och mamma väljer den hon tyckte var go'ast av dem, och nu, drygt sex år senare sitter jag här med min älskade Skrållan i knät (hon sitter hos mig nu) och jag kan inte vara mer nöjd över det valet! Folk som säger "det är ju bara en katt" vet inte vad de snackar om, min katt är den underbaraste jag vet och jag älskar henne.

Ett annat lyckligt ögonblick var när jag som 11-åring blev faster då min bror fick sitt första barn, Clara. Känslan går inte att beskriva, lyckan bara rusade igenom hela kroppen! Det har känts på precis samma sätt som när mina andra brorsdöttrar fötts (har tre till, varav två är tvillingar), men den där första gången har verkligen satt sig, och det är något jag aldrig glömmer! De är alla mina underbara små flickor, mina små prinsessor!

Även andra "småögonblick" är de minnen jag har med kompisar, när vi gör annorlunda saker, nya saker, eller bara saker vi brukar! Något jag speciellt minns var när jag i ettan på gymnasiet skulle till våran nollning, och jag inte hade en susning om vart den skulle ske och jag inte kände en enda av de som skulle dit. Jag var väldigt ledsen under denna period och kände att jag inte hade några kompisar (trots att jag hade det!) och att jag inte skulle få några i den nya klassen. Men då kom Lina och erbjöd sig att skjutsa mig till nollningen på sin cykel och jag blev jätteglad! "Tänk om vi två kunde bli kompisar", hoppades jag då. Det blev ännu bättre, idag är vi bästa vänner!:)

God Morgon

2011-02-01 09:21:26
kategori: Vardag   [0] kommentera
Det känns grymt härligt att kunna säga "Jag vaknade precis", utan att vara försenad till skolan!:) Jag läser franska steg 6 och då ska man läsa 800 sidor på franska. Just nu läser jag "Harry Potter et la Chambre des Secrets", jag tror nästan att ni förstår att det är tvåan, hemligheternas kammare. Det  som är bra är att jag faktiskt förstår, inte allt, men jag fattar sammanhanget! Om nån frågar vad som står på en viss sida kan jag faktiskt återberätta det:) Eftersom vi bara läser på franskan, så behöver vi inte ens befinna oss på lektionen, för läser gör vi ju hemma:)
Det som är lite småroligt är att de ändrar namn på saker:
Tex
Hogwarts - Poudlard Varför ändra namn? Bara för att ni inte använder "H" kan ni iallafall försöka?
Draco Malfoy - Drago Malefoy Inte så stor ändring, men varför ändra liksom?
Missnöjda Myrtle/Moaning Myrtle - Mimi (Geignarde, efternamnet är inte så konstigt eftersom det är ett ord som översätts)   Dom behåller första bokstaven, men ändrar liksom själva namnet.
Mrs Norris - Miss Teigne Inte ens för fransmän är det svårt att säga Norris.
Madame Pomfrey - Madame Pomfresh I Frankrike är hon tydligen fräsch:)
Fang (Hagrids Hund - Crockdur Inga kommentarer, bara konstigt
Severus Snape - Severus Rouge Snape är tydligen röd i Frankrike
Neville Longbottom - Neville Londubat Inga kommentarer, bara konstigt
Dessutom heter den första boken "Harry Potter à l'Ècole des Sorciers" vilket betyder "Harry Potter på skolan för magiker", asså varför? Ordet skola finns inte ens med i orginaltiteln som är "HP och de vises sten".
Det är askul att hitta massa sådana småfel (det är ju inte fel, men så annorlunda för att det ses som självklart att Hogwarts heter just Hogwarts i alla länder!:)
Omslaget ser jättetöntigt ut tycker jag! Typ kladdkrita:) Och vart kommer hattarna ifrån?:O
Om man tycker att de franska ser lite konstiga ut så är det ingenting emot Italienarnas. Jag kan inte italienska, men tror att detta är den första boken. Asså what's up med den gigantiska råttan och råtthatten på huvudet? Makes no freaking sense to me xD
Ingen bebis än btw...

Dag 7 - Min bästa vän

2011-02-01 00:27:49
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera
Den här dagen gillar jag inte, jag har många kompisar, coh jag älskar dem helt otroligt mycket så det går inte att välja bara en enda...

Jag har flera från Bors skola, vi var ett litet gäng där, det var jag, Louise, Nathalie, Calina och Rut och vi var riktigt tajta och umgicks flitigt under 8-9 då klasserna slogs samman och vi fem hamnade i samma (A och B hade typ samma lektioner, så det blev som att vi gick i samma klass).

Calina flyttade till Norrköping till sin pappa, medan Nathalie går i Växjö och läser media. Rut går handel på Figy (min skola), och Louise går i min klass. Trots att vi egentligen har varandra väldigt nära, så blir det att man gluder ifrån varandra, och det är jag jätteledsen för. Man får kämpa för att kunna ses så ofta man vill, och nr man väl gör det känns det som att det knappt gått en dag sedan högstadiet. Men alla förändras ju, även jag och det är på ett sätt annorlunda nu än då...

Louise och jag har varit kompisar sedan början av 6:an då jag, liten, rädd och nyinflyttad från en storstad tydde mig till henne, och det är jag väldigt glad över att jag gjorde. Sedan jag flyttade hit har vi alltid gått i samma klass och vi har så många roliga minnen tillsammans. Louise är en väldigt trygg person, jag känner mig säker med henne och hon är alltid snabb med att lugna mig om jag är ledsen eller nervös, stressad eller liknande. det var just därför jag ville att hon skulle hänga med mig till sjukhuset när jag bröt handleden i ettan förra året (asrolig historia, lovar att berätta om det snarast!). Hon har även samma dåliga humor som mig, ibland kan vi bara skratta åt ingenting, eller bara göra ett litet ljud, eller fras eller liknande för att den andra ska krampa i skrattattacker:) folk kan kanske tycka att vi är lite småstörda, men who cares?

Jag har även fått massa nya kompisar sedan jag började gymnasiet, tillsammans är vi cirka 20 stycken, men vi är liksom smågrupper i den stora gruppen, även om vi ofta umgås alla tillsammans.
Emelie är den roliga, hon får alla att skratta, även om det inte ens är roligt. Om man berättar ett dåligt skämt är det oftast Emelie som börjar skratta, sedan skrattar alla med henne, just för att hon skrattar:) hon är bäst på imiteringar och hennes Filippa Bark DÖDAAAAR!!! Hon är en sån som många tyr sig till, väldigt stabil som person, och samtidigt full av glädje och det är svårt att ha en tråkig stund i hennes närvaro. Hon är så gullig och snäll, och man ser henne nästan alltid med ett stort leende på läpparna:)

Sofia är Hermione Granger i Harry Potter! Hon är smartast i klassen och jag skulle göra vad som helst för att vara i hennes skor! Man hittar henne oftast i biblioteket (som Hermione) där hon ofta studerar. Hon är galet omtänksam och sätter ofta andra före sig själv. Hon är även otroligt hjälpsam och vill alltid människors bästa. Hon drar sig aldrig för att hjälpa en vid skoluppgifter som tycks vara omöjliga att klara. Hon har till skillnad från mig, bra humor som alla faktiskt förstår och är extremt godhjärtad. Hon var den första i den nya klassen som jag tydde mig till, vi såg varandra i klassrummet och log mot varandra, och på något sätt visste jag att vi skulle bli riktigt bra kompisar, och det blev vi också! jag har fortfarande inte varit hemma hos varandra, trots att vi bestämde det typ andra eller tredje veckan eller nåt. Om du läser detta; Detta ska det bli ändring på!!! Sofia är helt underbar!

Lina är min soulsister. Det känns som att vi har känt varandra mycket längre än vi faktiskt har gjort. Jag har aldrig träffat någon som förstår sig på mig på det sättet hon gör, det kanske hon inte gör, men det känns verkligen som det. Egentligen är vi väldigt olika, jag är mer lugn medan lina är festdrottning (typ), lina älskar skräck medans jag hatar det, lina är "bitch" (du säger själv att du är det, dessutom kommer jag inte på ett liknande/bättre ord ;D) medan jag är en riktig fegis. Ändå har vi blivit så bra kompisar. En anledning tror jag är resorna vi gjort tillsammans, vi har varit i både Tyskland, Belgien, Kanada, Frankrike och Lettland tillsammans, och det tror jag har stärkt vår vänskap. Vi har samma humor och ungefär samma tankesätt. Vi har samma typ av humor och kan skratta åt saker som inte ens är roliga hur länge som helst. man blir lätt påverkad av Lina på det sättet att om hon är glad blir de flesta andra det också, om hon skrattar gör andra det med och om hon är småtjurig blir de andra det också, iallafall jag. Det som är bra är att jag är bäst på att göra henne glad vid dessa tillfällen:)

De jag berättat om ovan är de som går i min klass, men jag har även många andra kompisar som jag fått nu under gymnasiet, bland andra Abbe (Arberesha) som tidigare gick i vår klass, men som svek oss för den bajsiga A-klassen (jag skojja bara, det vet ni;)) och vår vänskap blir bara starkare och starkare. Hon, tillsammans med bland andra Sandra, Arrie och Cindy är bland de roligaste jag vet. Om man har tråkigt så går man till nån av dom och man blir genast på bättre humör, dom är typ lyckopillrena i "gänget". Ni är bäst ska ni veta, och precis som med abbe så blir vår vänskap bara starkare och starkare, och det ska den fortsätta att bli tycker jag!
Er jag inte nämnt (typ My, falkarna, frida m.fl....) ni vet ändå vilka ni är, ni är underbara, på riktigt, helt galet underbara.

Asså ni tycker säkert ba "Va f*n är det här för smörja hon skriver nurå?" men asså ni betyder typ allt!!!
Bara så ni vet; JAG ÄLSKAR ER! Ni är så underbara och ni förgyller min vardag något enormt! Min tillvaro skulle vara väldigt grå om inte ni fanns där och gjorde den så färgsprudlande som den är:)
TACK!<3
Min allra bästa kompis går dock inte på figy, och finns inte heller i Småland. Hon finns i Sthlm och heter Sandra. Jag tror nästan att jag väntar med att berätta om henne en annan dag, hon blir ett eget inlägg. Kan väl säga så mycket som att vi känt varandra sedan vi var bebisar, att vi delade vardagsrumsvägg och att vi praktiskt taget har samma uppväxt. Som sagt hon blir ett eget inlägg...

Tillbaka till startsidan


bloglovin