Regn

2013-05-21 21:26:42
kategori: Vardag   [0] kommentera
Vi har haft riktigt fint väder här i Norrköping den senaste tiden och det har varit jättehärligt! Igår var det så fint så jag och några kompisar gick och köpte kulglass och fikade på Solsidan, som är en helt underbar liten uteplats och fik med fin utsikt över vattnet med en massa hamockar (det var där jag och mamma åt glass!).

När jag vaknade i morse ösregnade det dock. Och åskade. Och blixtrade. Så mycket att strömmen gick! Jag fick typ panik och ringde mamma, haha typ som att hon skulle komma hit och fixa det! Mitt emot Dalkarlen (där jag bor) ligger en kontorsbyggnad. Efter noga observationer har jag lyckats räkna ut (ja, jag använda miniräknare för att kunna dra denna slutsats) att deras arbete består av cirka 90% stillasittande framför datorn. Just därför var det extra kul att se hur alla sprang runt som i panik när strömmen gick. Och jag bara skrattade åt dem!

Som ni alla vet så älskar jag regn så för mig var det ganska okej, men det kan man ju inte säga till folk man inte känner som kommer fram och småpratar.
 
Typ
Hon: "Usch vilket oväder! Det som var så fint igår!"
Jag:  "Aa, fast asså jag gillar faktiskt regn. Jag tycker att det är jättemysigt."
Hon: "Jaha, jaså. Ja okej, det kan man ju också tycka..."
Jag: "Ja..."
*AWKWARD SILENCE*
 
Då är det mycket enklare att bara hålla med. Och sen typ yrka på lite och smöra så att man verkar trovärdig.
Typ 
Hon: "Usch vilket oväder! Det som var så fint igår!"
Jag:  "Ja, usch ja! Jag avskyr regn. Det är det värsta jag vet! Som tur var tog jag med mig paraplyet annars hade jag nog vänt hem igen."
Hon: "Ja det var tur det. Jo, jag glömde ju mitt hemma. Tacka vet jag regnjacka. Men du, nu måste jag kila! Men det var trevligt att träffas, ha en bra dag!".
Jag: "Tack detsamma! Hoppas du inte regnar bort i rusket!"
Hon: "Haha, nej vi får hålla tummarna!".

Kolla, sååå mycket bättre! Fast man måste hitta en balans så att man inte verkar överdriven och sarkastisk. Då kan det lätt bli lite småjobbigt.

Här är min glass. Och ja, de är alltid svarta i ansiktet... Fast nej jag bara skoja! 

Lite sådär helstolt halvdansk... och halvsvensk... Plus att Svt var OUTSTANDING!

2013-05-20 00:40:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
Asså jag blev så himla stolt när jag tittade på Eurovision igår! Jag har följt det hela veckan och det kändes som att delfinalerna hela tiden byggde upp för hur finalen skulle bli, vilket gjorde att förväntningarna var skyhöga. Dessa infriades dock och det blev på riktigt succé!
Petra var fantastisk och visade på riktigt hur en riktig programledare ska vara, inte sådär pinsamt flamsig och stel som många idigare har varit. Och Sarah var helt underbar, både som Lynda (love her!!!) och som sig själv i The winner takes it all.
Jag har på riktigt varit helt kär i Lynda Woodruff sen hon dök upp första gången i Melodifestivalen och hon var precis lika bra nu som då!

Mellanakten var dessutom skitkul! Det var så himla bra att de vågar bryta mönstret med dessa eviga dansnummrena som varje land ständigt envisas att komma med när det är just deras tur att agera host. De är visserligen fantastiska på alla sätt och vis, men de är egentligen ganska intetsägande vad gäller främjandet av det egna landet. Vissa kan dessutom bli ganska tråkiga i längden om de ska hålla på i närmare tio minuter och det får då istället syftet att agera kisspaus. Jag tycker att det var skitkul att man verligen vågade ta in humorn istället som egentligen inte funnits så mycket i Eurovision, och om den funnits så har den varit pinsamt dålig. Man förskönade ingenting utan visade faktiskt Sverige så som det är på riktigt, fast på ett satiriskt sätt, och det så himla mycket som stämde in och man kände igen sig i!! Typ att vi aldrig pratar med någon på bussen, vi är asociala och står alltid i kö utan att egentligen veta varför. Sen älskade jag att de främjade homoäktenskap och pappaledighet, vilket inte alltid ses som en självklarhet i vissa europeiska länder. Att sen få ihop detta till ett och samma nummer, som dessutom var riktigt underhållande var asskickligt (ja jag hittade precis på ett eget ord) och blev hur bra som helst i slutet! BRA JOBBAT SVT!!
Läste lite vad icke-svenska reportrar har skrivit samt hur responsen från resten av Europa har varit och det verkar övervägande vara positiv respons på hela arrangemanget och produktionen så det är ju skitkul att höra! Då blir man stolt!!!!!

Sen vann ju Danmark också och som halvdansk kan man ju inte bli annat än HELSTOLT!! Känns lite som att man vann två år i rad så jag är skitglad!!! HEJA DANMARK!

Btw, jag hatar Rumäniens bidrag som alla pratar om hela tiden. Jag vette fasiken hur de tänkte när de skapade både låten och numret. Typ. "Först och främst ska han sjunga opera. Som Malena Ernman (grymt skickligt btw att han kan sjunga så, han sjunger verkligen skitbra!). Sen lägger vi på lite up-beat på det. Sedan lite disco. Sen lägger vi på DUBSTEP!" Dubstep?! What the fudge? Vad hände där? Om du inte heter Skrillex och vet hur man gör för att få dubstep att låta bra så HÅLL DIG BORTA FRÅN DEN GENREN!

Jag kollade på Eurovision med ett gäng kompisar och vi inledde, traditionsenligt som vi gör numera när det är fint väder ute, med grillning. Det var mysigt och vi hejade faktiskt på samma länder allihopa, nämligen hela Norden (Robin var GRYM btw och förtjänade att komma högre) samt Holland, Malta och UNGERN. Jag lyssnar på Ungerns bidrag hela tiden så jag sjunger den jämt och ständigt på både svenska och engelska. Så himla mysig låt!

Jag har dessutom fått Islands låt på hjärnan så jag vandrar runt här och sjunger "Jejgao lif, jejgao lif" med jämna mellanrum och låtsas att jag är en älva i sagan om ringen eftersom det låter som alviska. Så fint!

Overall, skitbra Eurovision, bästa någonsin skulle jag vilja påstå. Och det säger jag inte bara för att jag är svensk. Jag LOVAR!!

Kollar på Eurovision

2013-05-14 22:03:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
Just nu sitter jag och kollar på Eurovision. För tillfället är det Vitryssland. Hon ser lite ut som en medborgare i the Capitol i The Hunger Games. Låten var tyvärr rätt kass.. Men kjolen är snygg! Den växte precis och blev träffad av blixten och började brinna. Coolt!
 
Hjärtat bultar lite extra för Danmark och Nederländerna i denna deltävling, så dem håller jag tummarna för!

Idag har jag varit ledig och då har jag stojat och stökat llite här hemma. Jag vågade mig även på ett nytt Nikepass. Nu väntar jag bara på att träningsvärken ska infinna sig i mina ben...

Min lax!

2013-05-10 17:55:55
kategori: Vardag   [0] kommentera
Jag skröt ju lite om mitt fina laxpaket tidigare i veckan som jag hade med mig när vi skulle grilla... Och det blev skitgott och jag är så stolt över att jag gjorde det helt själv! Så nu har jag inbillat mig att jag är en riktig mästerkock som kan tillaga precis vad som helst. Exakt VAD SOM HELST! Så just därför har jag planerat att köra in en Billys Panpizza i micron om en stund, så jag får tillfälle att använda mina nytillkomna kockkunskaper så mycket som möjligt!


Den ser lite halvtråkig ut kanske, men jag kan lova er - det smakade GUDOMLIGT!
 
I onsdags hade jag planerat att sitta framför tv hela kvällen. Dock fick jag ett sms av en kompis som var sugen på pizza, så jag pallrade mig ut och beställde en pizza IGEN, trots att jag åt en förra veckan!! Och det var jag som skulle bli hälsosam?! Det var asgott iallafall och vi kollade på tv och myste resten av kvällen och jag var hemma igen vid halv ett ungefär. På vägen hem började det regna och åska så jag fick ringa och väcka mamma så att hon kunde hålla mig sällskap, som vanligt när jag ska hem på natten ^^. Mamma är verkligen bäst, under det här året har jag kunnat ringa henne vid 3-4 på morgonen för att jag har velat ha sällskap på väg hem från någon fest eller liknande, och hon blir ALDRIG ARG! :) Jag älskar henne!

Ikväll ska jag hem till en kompis och ha Let's Dance afton! Förhoppningsvis blir det bara dansarna på tv som tar sig en svängom. Jag har nämligen en så fruktansvärd träningsvärk så att det på riktigt är riktigt smärtsamt att gå på toa! Jag kan heller inte gå i trappor vilket är till min nackdel då jag bor på 4:e våningen och sällan använder hissen eftersom den brukar vara upptagen. Men men, det visar att jag har gjort något bra för mig själv trots allt och det är ju alltid något!

Anledningen till att jag har träningsvärk är på grund av en ny träningsapp jag laddat ned och den kan jag verkligen rekomendera. Appen heter Nike Training Club (NTC) och är helt gratis på Appstore, jag vet däremot inte hur det funkar på androidmobiler. Det finns en massa bra träningspass man kan välja bland, beroende på vad man vill ha för resultat, till exempel om man vill bli mer slimmad, bli starkare eller få mer muskler. Dessutom får man belöningar efter hand som man tränar i form av märken (ascoolt, jag vet) och bonus workoutvideos med RIKTIGA KÄNDISAR!! Just nu är majoriteten av videosarna OS-medaljörer och maratonlöpare, men senare har jag hört att kändisar från bland annat GLEE (ja, GLEE!!!!) hjälper en att träna, vilket är hur grymt som helst!! Så så snart värken är borta så ska här tränas!

 

Grillning!!

2013-05-07 16:06:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
OBS! LÅNGT INLÄGG!
 
Nu är sommaren här på riktigt känns det som och för första gången någonsin tycker jag faktiskt at det är riktigt riktigt härligt! Jag är ju, som ni vet, en riktig höst-och vintermänniska som älskar att mysa inomhus medans det blåser storm utanför, men trots detta kan jag nu faktiskt uppskatta att sommaren är här trots att det inte är sommarlov! Detta beror antagligen på att vi httar på så mycket saker nu med kompisar vilket är jätteroligt!

Förra veckan hade vi tentaplugg utomhus i en park och beslutade oss för att köpa varsinn pizza och ha picnic och det var HUR MYSIGT SOM HELST!!
 
Igår hade vi grillkväll och eftersom vi antagligen kommer att grilla en hel del nu, iallafall så länge det är fint väder, så har vi investerat i en fin liten turkosfärgad grillhink. Efter många om och men, och efter en hel del förbrukande av tändvätska blev det glöd på kolen och vi var både mätta och glada. Kan meddela att jag åt två och en halv chorizzokorvar som var så starka att jag hade kunnat spruta eld! Den sista halvan orkade jag inte så vi kastade iväg den till en skrattmås som tog den, men då började alla andra måsar bråka om den och sen kom en massa ankor och andra fåglar och ville ha korv de med, så vi var tillsut tvugna att vandra hemmåt.

Men idag är det grillning igen och jag är skittaggad! Jag har nämligen haft ett paket lax i frysen som jag inte använt, men nu ska den banne mig grillas! Jag har kikat på recept hela dagen och jag har kommit fram till att jag ska göra ett foliepaket med potatis och en massa kryddor i. Jag hoppas verkligen att det blir bra för jag har fantiserat om det här laxpaketet hela dagen!
 
Under tiden det har varit tyst här har jag varit på lägenhetsvisning med en kompis, haft tacokväll med samma person samt lagboken och firat valborg med fina vänner. Även då stod tacos på schemat för oavsett vad så kommer man inte från det faktum att ALLA gillar tacos! 
 
Mamma har även varit här och firat sin födelsedag! Det kändes så konstgt att träffa henne igen efter så lång tid, jag ju faktiskt har inte varit hemma och träffat henne på över en månad så det var wunderbart! På fredagen när hon kom så latade vi oss bara, men på hennes födelsedag blev det fart på oss. Då gck vi på den nyinvigda Titanicutställningen som öppnades vid Valborg. Jag har utsikt över hela byggnaden och har kunnat följa uppbyggandet av fören som sticker ut från själva huvudbyggnaden, så det har varit spännande underhållning! Utställningen var jättebra, man fick gå runt med hörlurar på sig som hela tidne förklarade vad det var man såg och berättade bakgrundshistoria om såväl människor som föremål. De hade med cirka 200 föremål från det riktiga skeppet, däribland en liten del från en av trapporna från första klass. De hade dessutom byggt upp flera rum för att visa hur det såg ut i verkligheten och det var hur häftigt som helst. I tredje klass var det i stort sett bara ett litet vitt rum med våningssängar i, medan det i tredje klass var lyxlyxlyx. Varje rum hade sin egen inredningsstil vilket gjorde att varje rum var unikt. De hade även byggt upp en korridor som endast fanns i första klass och det var EXAKT (observera EXAKT!) som korridorerna i filmen, ni vet när det är vita väggar och kristallkronor och kristallampor. Både jag och mamma är riktiga Titanicfantaster, så det kunde inte bli mycket bättre!

Därefter gick jag och mamma och åt kunch på Fräcka Fröken, vilket är den/det populäraste bistron/caféet just nu när det är så fint väder ute och det är alltid knökatjockt med folk. Det är lite som Pelikanen, fast Pelikanen är såklart bäst, det ska till ganska mycket för att något ska kunna slå Pellin!

Efter det tog vi varsin glass vid ett mysigt uteställe som heter Solsidan, och det var jättefint! Vi satt och myste i en hammock och solade och tittade ut mot strömmen som flyter genom stan. Sedan gick vi hem och ojade oss över all mat vi ätit för vi (läs jag) fick asont i magen för att jag åt för mycket.. Bortsätt från det var det en helt underbar födelsedag som jag tror att mamma var mycket nöjd med!

Jag vet tyvärr inte när jag kommer hem nästa gång, men när jag gör det så meddelar jag om detta. Eventuellt kan jag komma i slutet av maj, men det är dock ganska osäkert. Det känns konstigt att jag inte har varit hemma på så länge, men ändå inte. Jag trivs verkligen och jag vet att jag kan komma hem precis när jag vill så det känns inte så jobbigt faktiskt. Det hade jag aldrig trott när jag kom  hit från första början, då ville jag bara hemhemhem hela tiden, men nu känns det bra! Jag saknar dock allt hemma så när jag väl kommer hem kommer jag nog gråta av lycka!!



Min och mammas glass!

Tillbaka till startsidan


bloglovin