Gott nytt år!!! Lite bilder från året som gått Del 1

2011-12-31 23:54:21
kategori: Bilder   [1] kommentera
Gott nytt år alla fina människor dr ute! Hoppas ni har det bra och har en underbar afton!:) 
Min uppdatering har varit kass på sistone och det beror denna gång inte på att jag har haft fullt upp utan rent utav att jag inte haft någon riktig lust. Men förhoppningsvis förbättrar jag mig, och nyår känns alltid som en milstolpe då det finns gott om plats för förbättringar och förändringar, så därför passar det ju perfekt!:)

För att åtgälda er (och mitt dåliga samvete) tänkte jag lägga upp lite bilder från 2011, hoppas ni enjoyar dem!


"Va glor ni på?" säger min lilla underbara älskling Skrållan. 


Nyårsraketer för exakt ett år sen




Jag och några av mina flicks hade en photoshoot, tycker vi bör ha det snart igen faktiskt!

Allihopa

Tre små apor


Jag och Lojs


Vi körde lite laserblast, suddiga bilder men det är faktiskt tanken som räknas


Några kompisar

Jag fick känna på hur det är att offentligt förnedras av min egen kamera. 


Vi firade Sofias och Karros födelsedag


Lina et moi

Louise och Frida


Jag och Louise som är asexcited efter att ha åkt skridskor med klassen


Vet inte vad jag gör här

Cindy, jag, Abbe och Frida på mellokväll hos Louise


Bananaphone

Peeps (my eyes längst ner)


Heeeej Emmelie och Louise

Letterna kom på besök, denna bild får sammanfatta det hela


Vi gungade lite


Gungeligung!!

Jag, Cindy och Sandra


En av flera underbara weekends hos Louise


<3


Vi brås på varandra









Vackert träd på promenad med mamma och mormor. Jag är känd för att starkt ogilla våren, men det här trädet visar faktiskt att till och med våren kan vara ganska vacker.


Jag sitter BOKSTAVLIGEN så här när jag äter, har egentligen aldrig tänkt på det men det gör jag, jag har ÄGGSTREMT dålig hållning! Bilden är från i våras då vi hade fransmän på besök.


Glada tjejor


Emelie och hennes fjong (syftar på den utstickande hårtesen från hennes huvud :))


Jag började spela gitarr


Jag och Lojs som fick GRATIS MUFFINS PÅ APOTEKET KRONAN!! Då var vi lyckliga :)


Återigen en bild på min älskling. Älskar den här bilden, den är liksom catched in the moment och så ser hennes tunga ut som ett hjärta. 



Jag har fått känna på hur det är att vara pensionär...


...fått immitera en valross...


...och lärt mig att uppskatta min egen skönhet och även visa upp den från sin allra bästa sida (resultatet ser ni ovan)




Samma dag som den härbilden togs på finalina och mig började mitt sommarlov, och den får även sätta punkt för denna oerhört långa bildvisningen, fler kommer snarast!

Hope you like it!!!

Studying on my svenskaseminarium

2011-12-21 12:30:15
kategori: Vardag   [0] kommentera
Sitter just nu och övar in det sista till svenska seminariet om det svenska språket. Har det klockan 13.20 så har lyckligtvis lite tid på mig att öva. 

Slutar cirka 14.10 men stannar kvar för att handla lite julklappar:)

Här kommer tre bilder från dagen, har varit ont om det på senaste tiden..

Emelie vet alltid bäst :)


Utsikten från matsalen, hej mitt vinterland!


Vi lanar som vanligt, har svårt att minnas tiden från ettan då vi inte hade några datorer..

Sitting alone in school

2011-12-20 20:10:41
kategori: Vardag   [0] kommentera
Ovanstående rubrik var tänkt att vara rubrik åt det inlägg jag skrev när jag satt ensam i skolan innan.

Först hade jag franskaseminarium och därefter en översättning på en text i boken som drog ut på tiden. Detta var vid 15.30, då jag normalt åker hem eftersom bussen går då. MEN, denna vecka hade vi omprovsperiod, dvs man gör prov man antingen fått underkänt på eller inte hunit göra.
Jag hör (lyckligtvis) till den sisnämnda kategorin och gjorde mitt prov om islam. Jag trodde jag skulle bli klar till 16.15 men det blev jag inte eftersom jag alltid är en riktig sölkorv (HATAR ordet sölkorv, men det passade här) så jag fick vänta på nästa buss som gick vid cirka tjugo i sex. Kände dock att jag lika gärna kunde åka med mamma. Det blev dessvärre lite senare än jag trott så fick sitta kvar i skolan till nästan 18.30, nytt personligt rekord!

Dom hade stängt av internet på skolan så jag hade det ju inte direkt jätteroligt om jag ska vara ärlig. Lyckades plugga en stund iallafall och det är ju alltid ett plus. Tänkte ju då lagt upp det där inlägget i skolan då men eftersom nätverket låg nere blir på detta vis istället, hoppas det duger! :)

Fransk frukost

2011-12-19 23:58:58
kategori: Vardag   [1] kommentera
Har haft en ganska mysig dag, trots att snön deevärre smälte bort :/ började dagen med att äta frukost hos min fransklärare och det var hur mysigt som helst!:) vi satt och åt baguetter och brieost och massa andra pålägg och drack juice och pratade, därefter var det seminarium om en bok vi läst som hette Saras nycklar. Allt detta i vår lärares eget hem! Om jag rent hypotetiskt skulle kunna tänka mig att kanske någon gång i livet vill bli lärare och tid finsn tid, plats och möjlighet skulle jag också bjuda hem mina elever hem på frukost!

Fick något otroligt oväntat av en nära vän till mig idag, jag nämner inga namn men du vet vem du är och känn dig träffad! Tacktacktack åter igen, blev riktigt rörd av det ska du veta! :)

Random bilder från idag:
Så går det när man sätter DjAbbz, miss arrie och fröken hoodie framför webbcamen.

Failade pepparkakor

2011-12-18 23:34:40
kategori: Vardag   [1] kommentera
Idag har jag jobbat mycket effektivt och klätt vår fina julgran och bakat pepparkakor igen. Dock failade de miserabelt och jag är helt förtvivlad :/ dock så har vi lite deg kvar så förhoppningsvis kan de bli lite bättre än de andra för det är något allvarligt fel på de jag gjorde. Tänker INTE lägga ut bild på dem för jag skäms för mycket...

Imorgon har de flesta sovmorgon men int ejag för jag har franska.. Dock så ska vi ha franska lektion hemma hos min fransklärare och det ska bli hur kul som helst! Jag har aldrig varit hemma hos en lärare men det ska vi nu så det blir spännande:) Vi ska äta frukost och ha seminarium om en bok vi läst under terminen så det blir mysigt!

Jag ska jobba ikapp mig på "Dagarna" så snart jag kan, I promise! :)

Jag lever och tån min mår bra

2011-12-18 00:16:15
kategori: Vardag   [0] kommentera
Long time no see. Jag har haft så sjukt mycket att göra denna vecka. Jag har bland annat haft en redovisning i franskan på tjugo minuter som upptagit all min tid samt annat plugg och läsning så bloggen kommer därför lite åt sidan. Som sagt ska jag ändå försöka få upp åtminstone ett inlägg om dagen, vi får se hur mycket jag hinner.

I tisdags var det lucia och som vanligt är det ju alltid hur mysigt som helst. Jag och mamma hade som alltid lussevaka och tittade på lucia på tv och tände ljus och åt pepparkakor och lussebullar!
Det var lucia även i skolan och traditionsenlig tomtegröt till lunch. Märkligt nog har jag aldrig gillat skolans tomtegröt så jag gav all min till Frida, hoppas den smakade bra! :)

Under onsdagen beställde jag lite julklappar till nära och kära, bland annat en clothefolder till mamma och en present till vår secret santa.
Jag har berättat om clothefoldern för typ alla mina kompisar och alla verkar eniga om att det är den mest onödiga julklappen genom tiderna. Jag har dock varit hopplöast förälskad i den ända sedan jag såg Sheldon Cooper använda en sådan i "The big Bang Theory" så därför måste den bara finnas i vårt lilla hushåll!
Nedan ser ni ett litet klipp där ni kan se hur Sheldon använder den för att få till den perfekt vikta t-shirten!


I torsdags var vi i Jönköping för att lyssna på en föreläsning på Universitetet om Mediers påverkan på demokratin. Föreläsaren har tidigar gått på vårt gymnasium och visade oss bland annat kliupp på både skogsturken och laserturken. Roligtroligt!

Igår hade vi spex på skolan vilket innebär att en grupp på skolan stälerr sig på scenen och driver med elever genom att klä ut sig och imiterade dem. Det blev några skratt under kvällen:)
Därefter gick vi till harrys och stannade till cirka två:) en väldigt trevlig kväll!

Idag har jag bara slappat som aldrig någonsin förr. Jag har legat och latat mig fastän jag vet att jag egentligen inte borde det, men så blir det ibland. Jag tar nya friska tag imorgon!:) 


Aaaaaaaj min tååå!!

2011-12-12 12:07:19
kategori: Vardag   [0] kommentera
Förlåt att jag inte bloggade igår men hade fullt upp med att både åka hem, fixa lite med barnens luciatåg och vara jultomte med de andra (vi var 3 tomtar). Det gick bra förutom att jag råkade avslöja mig själv lite i slutet för en av ungarna^^

Tänkte skriva på kvällen men precis innan skulle jag byta om till pyjamas och när jag hade ena benet i luften och skulle sätta ner det så dundrar jag in med foten i en stol i typ 90 km/h!! Så min lilltå (eller den bredvid, kan inte riktigt avgöra vilken av dem) åkte på rejäl stryk så det var en hel del skrik och tårar igår afton från min sida. 

Dessutom fick jag feber inatt så jag är hemma idag för att vila upp mig...

10 december - Vad har du för jultraditioner?

2011-12-10 23:56:18
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Massa! Hela December består bara av en massa traditioner. Ända från första advent till trettondagjul! Här kommer ett urval av traditionerna:

Första, andra, tredje och fjärde advent:  På första advent går alltid jag och mamma på julmarknad och köper onödiga saker och julgodis, typ brända mandlar som doftar helt gudomligt! De andra adventerna julpyntar vi och kollar julfilmer (att kolla julfilmer är viktigt!). Såklart tänder vi även adventljusen!

Vi kollar alltid på julkalendern plus en egen som vi själva valt ut, i år är det Sunes jul som gäller!

På Nobeldagen kollar på Nobelfesten och har en liten egen Nobelmiddag hemma. Typ Tacos och sånt (fast idag blev det kyckling <3).
Innan Lucia ska vi ha bakat minst pepparkakor, gärna Lussebullar om vi hinner. På luciamorgon går vi alltid upp tidigt och äter pepparkakor och tittar på luciafirandet på tv och tänder ljus, det är nog den mysigaste morgonen på hela året. Snö på det och det är absolut perfekt!

Julgranen sätter vi inte upp dagen innan julafton som andra (ni som tycker att det är fel att sätta upp den tidigare får gärna göra det men låt oss göra som vi vill, har nämligen fått en del kommentarer om att det är fel att göra så men eftersom vi aldrig firar jul hemma vill även vi kunna njuta av att ha en gran hemma :) ) utan vi gör det alltid runt lucia och klär den i all möjlig skit man kan hitta. Allt från vanliga julgranskulor till gräsliga smällkarameller jag själv gjort vid fyra års ålder.

Pepparkakshus måste göras, just för att det är så himla kul att dekorera! kan faktiskt tillägga att jag mer eller minde blivit ett proffs på detta och jag vill gärna förbättra mig. Mamma gör godis samtidigt som vi spelar HÖÖÖÖG julmusik och skriksjunger med i låtarna vi kan.

Vi pyntar något helt galet hemma hos oss, det är tomtar och nissar och änglar i vartenda litet ledigt skrymsle och det är hur mysigt som helst!! Älskar det!

Så där, där har ni några av de jultraditionerna som pågår hemma hos oss!:)




Köttbullstrillning

2011-12-10 23:52:27
kategori: Vardag   [0] kommentera
Köttbullstrillning har stått med mormor har stått på schemat idag och det har varit jättemysigt! 80 stycken lyckades vi rulla ihop så förhoppningsvis räcker det en bit in på julen! Så himla gott!
Dessutom har vi kollat på Nobelmiddagen och glott på vetenskapsmännen som firats. Tänk att någon gång få sitta där tillsammans med alla kungligheter och smarta människor. Det skulle vara så himla mäktigt! 
Vi hade vår egen lilla Nobelmiddag och åt Kyckling och pasta, skitgott!

Imon åker vi hem igen.. dock spenderar vi ju hela julen här så det känns rätt okej iallafall:) Längtar så sjukt mycket!!!

Imorgon ska jag även vara jultomte för miniorerna tillsammans med de två andra ledarna så det blir trippelt upp med jultomtar. Säg ddet dock inte till någon, vill ju inte förstöra magin;)


18 November - Prova balklänningar

2011-12-10 14:54:53
kategori: Bilder   [1] kommentera
Nämen! Det är ju fel datum, eller? Ja det är det. Dock kom jag på att jag glömde lägga upp bilder på mig och Lina när vi provade balklänningar, vilket var dagen efter att jag och Louise gjorde det. Så här kommer lite pics, Enjoy!







Att prova balklänningar är KUL!!!

It's the most wonderful time of the year

2011-12-10 12:21:00
kategori: Bilder   [0] kommentera









9 December - Snö på julen ja eller nej?

2011-12-09 23:58:03
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Som jag berättat innan så älskar jag snö så mitt svar är såklart JAAA!! Klart man ska ha snö på julen!
Det är så himla mysigt och vackert så det finns inte. Visst finns det negativa saker med snö, det är kallt och halt och gör det många gånger svårt att gå. Men detta spelar ingen roll för mig. Det positiva väger ändå upp det negativa oavsett vad! :) Det gör mig otroligt nostalgisk och får mig att tänka tillbaka på min barndom som jag så ofta kan tänka tillbaka till. Det bidrar även till den rätta julkänslan man så eftertraktat försöker finna vid den här tiden på året. Jag vill ha snö oavsett om jag ska behöva halka runt på den i ett halvår!
Ni kan ju gissa vad jag kände när jag vaknade upp till det här häromdagen. Höll på att gråta av lycka.
Tog den här innan jag skulle till skolan häromdagen när jag hade sovmorgon så nuuu har ni sett mitt hus!

Jag förknippar julen med snö, så det blir aldrig någon riktig jul för mig om vi inte har haft någon snö. Jag är en såndär extrem snöälskande tjej som vill ha snö fram till April (jag skojar inte) så när vi väl har snö och när jag ser hur de underbara små vita fjunen faller till marken och bildar ett mjukt gnistrande täcke över marken så får jag ett litet lyckorus kroppen!
Idag försvann snön and it breaks my heart, men jag hoppashoppashoppas att det kommer mycketmycketmycket mer snö nu till jul och under vintern överhuvudtaget. Because I'm lovin it!

Great-winter-snowy-scene-1280x800_large

Tumblr_lvyhac1mmq1r27uiro1_400_large

Tumblr_ldrwgzuwtx1qb8opqo1_500_large_large
Hur kan man inte tycka att det här är vackert?!

STORM! Fast mysig dag iallafall <3

2011-12-09 22:59:02
kategori: Vardag   [1] kommentera
Jag är hos mormor just nu och myser! Kom igår vilket betydde att jag var tvungen att åka buss i nästan 2 timmar för att komma till skolan -.- Det tar egentligen runt en halvtimme att komma till skolan från mormor om man kör direkt, men denna buss kör in till vartenda liten bygd i hela Småland. Bussen stannade inte där jag trodde att den skulle göra så jag fick gå genom hela stan i storm och ösregn! ISKALLT!! Detta gjorde att jag kom cirka 20 minuter försent till lektionen vilket kändes lagom roligt. Alldeles stelfrusen var jag med håret på ända. Inte så rolig start på dagen.

Dock blev det bättre på eftermiddagen då det blev ARRIEochSTINALISEtajm! Vi har planerat att ha det under en tid och nu var det äntligen dags! Vi gick runt på stan och handlade julklappar. Jag köpte en blå transparent skjorta som jag egentligen inte ens hade tittat på om inte arrie sa åt mig att göra det och nu är jag skiitnöjd! Ska lägga upp bild på den snart!
Arrie hittade en helt underbar rosa klänning som hon dessvärre inte köpte, men hoppas hon gör det snart för hon passade SÅÅÅÅ bra i den!!

Här kommer bilder från ARRIES BLOOOOOGG!!!








Bild från i somras med Cindy, mig, Arrie och Sandra!!

Tack för en underbar eftermiddag Arrie! Hade hur kul som helst!:)

8 december - Det bästa med julen

2011-12-08 23:26:22
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Jag är en riktig julälskare som anser att just julen är den bästa tiden på året. Just därför är det extra svårt för mig att kunna välja endast en grej jag gillar med julen. Det är ju alltsammans som får dne att bli så perfekt som den faktiskt är.
Men mitt svar är den stämningen och mysigheten som finns såhär i juletid. Allting är extra mysigt och och härligt vid den här tiden. Man äter en massa goood maaat. Man bakar. Man pyntar så det blir fint i hemmen. Man tänder ljus. Man lyssnar på mysig musik. Man tittar på härliga julfilmer. Man blir nostalgisk. Man ser ljusslingor i buskar och träd. Man strosar runt på stan för att ge presenter till varandra. Och framförallt SNÖN!! Jag älskar snö något helt otroligt så just nu är jag överlycklig över det faktum att det faktiskt har kommit lite snö till oss! Just snön gör också att det blir mysigare och jag ÄLSKAR MYS!! Det underbaraste som finns verkligen!:)
Det känns som att mna blir extra vänlig och givmild på julen och det är just detta jag älskar! Och mysigheten, ja det är ett ord.


MYSIGHET!

Åker till mormor imorgon!!!

2011-12-07 23:25:19
kategori: Vardag   [0] kommentera
Imorgon har jag sovmorgon till 09.35 och går därefter i skola och åker hem. Sen, vid typ halv fem, så åker jag och Skrållan till min kära mormor och bor över hos henne till söndag! Mamma kommer senare på kvällen och det ska bli jättemysigt. Vi firar alltid hela julen hos mormor så vi ska hjälpa henne att förbereda lite, bland annat baka en massa köttbullar så det räcker hela julen! Eller iallafall halva! :)

7 december - Den sämsta julklapp jag givit någon

2011-12-07 23:22:03
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Jag är vääldigt dålig på att ge riktigt bra julklappar så det finns rätt mycket att välja på:) 
Det sämsta var nog den första julen jag bestämde mig för att "på riktigt" ge riktiga julklappar, då menar jag att man går ut och handlar och inte bara ritar en teckning av en huvudfoting eller en julgran.
Jag var väl kanske sju år gammal och bad om en önskelista från mamma. På listan stod det bland annat

Fryspåsar
Äggskärare
Sil
Bakplåtspapper
Tejp

Vad tror ni jag gör? Jo jag går ju såklart ut (mamma var med men fick inte se) och köpte de här grejerna och var otroligt nöjd över mina små fynd. Jag slog omsorgsfullt in dom och väl på julafton fick mamma dom och blev överlyckli. Jag minns hur stolt jag var över de här grejerna. Speciellt över fryspåsarna som mamma pratat så mycket om. Även tejpen som hon bedyrade att hon skulle ha så stor användning av framöver.

Det är ju inte förän några år efteråt som jag fattat att man för 17 inte kan ge sin mamma bakplåtspapper och fryspåsar i julklapp. Det förstår ju till och med mamma, men hon tyckte inte att jag skulle behöva köpa något riktigt till henne för mina ihopsparade veckopengar när jag var så liten  och därför tog dessa, mer eller mindre, urusla julklapparna att önska sig av mig.

Nu har det här blivit lite interna skämt några år efter. Typ "Tror du hon blir glad för den här presenten?". "jadå, den är ju helt klart bättre än bakplåtspapper", osv.

Såg på fejjan

2011-12-07 23:08:24
kategori: Allt som är random   [0] kommentera

She got OWNED!!

6 December - Den bästa scenen från en julfilm

2011-12-06 23:54:52
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera
Det första som poppar upp i huvudet är en scen ur den underbara filmen Love Actually (har hört att en massa märkligt nog hatar denna film men jag bryr mig inte för jag älskar den). En man vid namn Mark har varit olyckligt kär i sin bästa väns flickvän Juliet (nuvarande fru) sedan första gången de träffades. Han har hela tiden betett sig föraktfullt gentemot Juliet men i den här scenen får han äntligen visa sina känslor för henne.
Shit vad vackert det är! Tänk om någon ändå gjorde så i verkligheten:) 

För er som inte orkar se hela klippet, här är en sammanställning av vad som händer!

To me you are perfect

Gitarr och barn

2011-12-06 23:40:20
kategori: Vardag   [0] kommentera
Har haft en lång dag idag, jobbat i stort sett från 8.00 till 19.00 då jag direkt efter skolan spelat gitarr i en timme och sen haft barnen direkt efter. Luciaövning och sånnadär rutiga hjärtan stod på schemat så det blev en hel del flätande om man säger så:) mysigtmysigt! Fick även två plektrum av min gitarrlärare, ett rött och ett rosa med sköldpadda på och jag blev jätteglad! Blir allti jätteglad för sånna "små" gester, de kan förgylla en hel dag för mig!
Sorry för att ni inte fick någon utmaning igår, MEN! Det är nämligen ett litet videoklipp jag gjorde tillsammans med Arrie och Abbe och det kommer komma upp inom en mycket snar framtid! Håll till godo gott folk! :)




Jag blev precis attackerad med kamera, innebär det att jag är kändis nu?

2011-12-06 13:07:07
kategori: Vardag   [0] kommentera
Något helt random hände för bara en liten stund sen. En kille (som jag aldrig sett förut) kommer och satte sig vid vårt bord (Jag, Sofia och Louises bord) och började snacka med Louise. Sen var hon tvungen att gå och då började han prata med mig istället. Alla hans kompisar vid bordet bredvid och glodde och småfnissade. Helt plötsligt tog han fram sin kamera och försökte ta kort på mig och han tillsammans!!
Jag vägrade så vi typ brottades på något sätt men tillslut gick jag med på det, så han fick ändå en liten bild.
Tydligen var det något sorts vad killarna hade, och jag hjälpte den unge herrn att vinna. 

Utfört dagens goda gärning: check!


Hello December

2011-12-05 12:56:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
1191572-10-1322684818449_large

Tumblr_lvmvpr6oul1qgmk7no1_500_large


Prickigkorv

2011-12-04 23:35:48
kategori: Vardag   [0] kommentera
Den här helgen har jag och mamma inte gjort någonting, vilket har varit underbart skönt! Vi har mest tagit det lugnt och slappat och glott på film och sånt och "hygget" oss (man säger så på danska^^). 
Idag fick vi en efterlängtad salamikorv/prickigkorv som några flickor kom och sålde för någon månad sen och jag blev överlycklig. När vi bodde i Stockholm hade jag nämligen en kompis som sålde just sådana korvar via fotbollen och de var skitgoda! Vi köpte kryddmixen som vi alltid åt i Stockholm och de återstår väl att se om den smakar lika bra som jag minns det. 




HEEEEJ!

4 December - Den bästa julklappen jag någonsin fått

2011-12-04 23:29:02
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Som de andra dagarna så är även det här en väldigt svår fråga att svara på. Mitt playstation fick jag i födelsedagspresent så det räknas inte, inte heller gitarren. Mobilen fick jag dock i julklapp och den har jag haft sååå mycket användning för (såklart).
Men den absolut bästa tror jag nog är mitt Game Boy Advance som jag fick i julklapp av pappa som 10 åring. Jag har haft det i 8 år och det håller lika bra idag som då. Jag är en riktig spelnnörd och jag har tillbringat otroligt många timmar framför denn där lilla spelkonsollen genom åren. Dessvärre har jag dock inte spelat på den på någåt år nu. Tror jag ska göra det igen så snart det lugnat ner sig i skolan!


Så ser den ut, samma färg och allting. Dock har jag klistrat på ett sorts skal med Harry Potter på, lika stor nörd nu som då, så den är typ ljusgrön och så står Harry i ena hörnet. Ska ta kort så får ni se.

3 December - Det bästa på julbordet

2011-12-03 23:56:06
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
Det bästa på julbordet enligt mig är otroligt svårt att välja. Julbordet blir liksom aldrig komplett om inte allt som bör finnas där finns där. Köttbullar är ett måste, likaså janssons frestelsen och vörtbrödet. Sillsalladen ska finnas där, även om jag inte äter den så S K A  D E N  S T Å  D Ä R!! Annars blir det ingen riktig jul :) Men om jag ska välja endast en grej blir det nog julskinkan. Jul finns ju för 17 med i namnet så det är såklart den ska vara med. Sedan är den ju även himmelskt god, just därför är det nog den som är favoriten på julbordet!


Mums!

En ytterst passande låt tycker jag!

Guess what Arrie? I've got it too!

2011-12-03 22:50:44
kategori: Vardag   [2] kommentera
Yes, även jag är ägare till en alldeles egen Hello Kitty kalender:) Min kära moder köpte den utan att hon visste att jag ville ha en så nu får till och med jag knapra på hello kitty choklad!:)
My attempt on glo i kors. Jag är stolt över att kunna säga att jag inte misslyckades denna gången heller.
Jippiiiee!

2 December - Min favoritjulfilm

2011-12-02 23:55:40
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [1] kommentera
Jag absolut älskar julfilmer, det är balnd det bästa jag vet på julen och just därför är det så svårt för mig att endast välja en. men en hjistoria jag alltid gillat det är den där med Eberniser Scrooge som är elak mot allt och alla och som bara hatar julen. En natt får han besök av tre spöken, en från det förflutna, en nutida och en från framtiden och de försöker få honom att bli god och ångra sina synder. Man gjorde en ny animerad version av den för cirka två år sedan meed Jim Carrey och resultatet ser ni neda. Den följer historien till punkt och pricka samtidigt som den är otroligt välgjord. Den är både rolig men även skrämmande på sina ställen vilket, jag tycker att den ska vara eftersom det faktiskt är en ganska otäck historia från början. Jag älskar verkligen den här filmen så jag föreslår att ni pallrar er ut och antingen köper eller hyr denna film någon gång nu i December. Ni kommer inte ångra er! :)

Hade gärna sett den i 3D. Har ni 3D tv, hyr/köp den i 3D vettja!

UPDATE! 
Svar till Sandra: Ja det är samma som Mickeys Christmas Carol, älskar den också så blev helt verlycklig när man gjorde en animerad version av historien. Det är ju en historia av Charles Dickens från början och man har gjort flera olika filmatiseringen av julsagan, bland annat den här, Mickeys Christmas carol och The Muppet Christmas Carol.

Trailerna kan ni se nedan!:)



Mupparnas julsaga




Mickeys Christmas Carol, tack för länken Sandra! <3



Sist men inte minst, Jim Carreys A Christmas Carol. Lägg märke till att Ebernizer Scrooge faktiskt liknar Jim Carrey riktigt mycket!

1 december - Min favoritjullåt

2011-12-01 23:39:34
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera
En av mina favoritjullåtar såhär i början på julen är "All I want for Christmas" med Maria Carrey. Lite märkligt låtval kanske men den får mig att tänka på en av mina favoritfilmer, nämligen Love Actually. Dessutom börjar jag inte att lyssna på de traditionella låtarna riktigt än. De kommer senare i December, vid typ Lucia och så vidare. Så det här är bara en liten mjukstart på vad jag lyssnar på för jullåtar!

All I want for Christmas. Is YOU!!

Jul utmaningar!!

2011-12-01 22:45:23
kategori: Dagarna vi har på dagarna...   [0] kommentera

Alla andra har en massa julutmaningar och jag vill inte vara mycket sämre så det kör jag också på! :)

Day 1: Favorite christmas song and why?

Day 2: Favorite Christmas movie and why?

Day 3: Hot chocolate or hot apple cider?

Day 4: Does your family have any traditions?

Day 5: Favorite Christmas memory

Day 6: who is your favorite reindeer?

Day 7: Have you been naughty or nice this year?

Day 8: What is your favorite food at Christmas time?

Day 9: What are you doing for Christmas this year?

Day 10: Kissing under the mistletoe…have you done it?

Day 11: What kind of Christmas tree do you have?

Day 12: Do you take part in secret Santa?

Day 13: Have you ever had a white christmas? If yes, do oyu ever want to have christmas without snow and vice versa.

Day 14: How many Christmas card do you usually send out?

Day 15: Have you started Christmas stocking yet?

Day 16: When did you find out Santa wasn’t real?

Day 17: Have you ever been to a Christmas parade?

Day 18: Which lights are better: white or colored and blinking or still?

Day 19: If you were an elf what would your name be?

Day 20: What color ornaments do you put on your tree?

Day 21: What kind of tree you have: fake or real? If real, what type?

Day 22: Do you hand a wreath up?

Day 23: Ham or Turkey?

Day 24: Do you go to a church service or go caroling?

Day 25: Does your family have a Christmas breakfast or dinner?

Day 26: How was your christmas?


Jag gillar inte rubriker

2011-12-01 22:32:02
kategori: Vardag   [0] kommentera
Dålig uppdatering på sistone, förlåt för det.
Snabb update:
Hade mitt nationella muntliga i fredags vilket inte kändes sådär jättebra så nu våndas jag inför att få reda på resultatet. Helgen var helt underbar och spenderades med mamma och det var hur mysigt som helst! Vi gick runt på julmarknaden och småhandlade lite och fikade på stigs och hade det allmänt urmysigt. Lite snö på det och det hade varit helt perfekt! Julpyntade lite smått inför advent och åt en massa brända mandlar och kollade på Harry Potter! 

Nu i veckan har vi religionsinlämning och igår religionsdag då vi fick besök från en buddist och en från Hare Krishna. Väldigt intressant.
Idag har vi tittat på inception på filosofin som vi kommer ha skrivning på senare. Jag har sett den en gång tidigare men det är ändå lite småproblematiskt att hänga med i den.
Imorgon ska jag och Louise gå och fika på stan och shoppa lite smått och det ser jag fram emoooot!!!
Hej sålooong! :)

Tillbaka till startsidan


bloglovin