Gårdagen

2012-08-30 15:16:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
Gårdagen var väldigt intressant och oväntad. Först hadde vi föreläsningar mellan 10-15 och därefter gick jag hem. Senare under kvällen skulle det vara pubrunda vilket jag inte hade någon riktig aning om vad det innebar. Jag trodde att det bara var en grupp med människor som gick mellan olika barer för att lära känna norrköping lite bättre. 
Men istället var det en sorts femkamp med folk från andra program (2 från varje). Så vi gick mellan en massa barer och lekte och spexade (spex verkar btw vara någon sorts helig lag bland studenterna!) vilket var kul.
Jag och tjejen från mitt program ville dock gå hem efter några barer eftersom  vi var trötta, men av någon okänd anldening fortsatte vi ändå.

När vi var klara och skulle hem så ville dock några från vårt lag att vi skulle hänga med dem till Hugo (typ som Harrys, och btw samma Hugo vi skulle klappa under skattjakten) och tillslut lyckades de övertala oss så vi hängde med. 
Vi hade faktiskt jättekul och jag blev bjuden på två gigantiska glas apelsinjuice så jag kunde inte vara mycket nöjdare!
Runt halv två var vi dock trötta och bestämde oss för att börja knalla hemmåt efter en väldigt oväntad, men väldigt lyckad kväll! Det var så konstigt för jag hade redan innan planerat hur kvällen skulle vara, jag skulle gå hem efter halva pubrundan runt åtta och därefter klä på mig pyjamas och kolla på V.Ä.N.N.E.R, men så blev det ju inte riktigt.  Kul hade vi det iallafall!

I brist på bilder lägger jag upp denna som jag blev otroligt och extremt nöjd med.

Så himla äkta med liksom.

Det blidde ingen träning

2012-08-30 14:38:52
kategori: Vardag   [0] kommentera
Något som är väldigt bra med mitt studentboende är att vi har ett eget gym. Något annat som är väldigt bra är att man kan boka hela gymmet för sig själv så att bara man själv har tillgång till det och alla maskinerna därinne. Något som dessvärre är väldigt dåligt är att jag inte vet hur man kommer in.

Jag var nere i förrgår och kollade och det såg verkligen jättefint ut, så då tänkte jag att jag skulle ner och träna idag när jag är ledig (självstudietid kallas det egentligen, men let's face it, jag är ledig). Så jag gick ner med träningskläder på, musik och vattenflaska i högsta hugg och bokade tid. Dock har jag ingen aning om vilken av dörrarna jag ska öppna och hur man gör det. Jag har fem olika nycklar och en av dem går in, problemet är dock att det är omöjligt att vrida om! Dessutom så är jag ju så himla blyg så det är ju inte direkt så att jag vågar knacka på hos någon främling och frågar. Usch, jag hatar att jag ska vara så himla awkward!!

Tillslut fick jag se mig besegrad och jag gick med molokna steg tillbaka till min lilla lägenhet.

Dagens faail - har bloggat på fel blogg

2012-08-30 14:21:53
kategori: Dagens fail   [0] kommentera
Jag har faktiskt varit ganska flitig med uppdatering på senaste tiden, jag har skrivit några meningar varje dag och lagt upp en video som vårt fadderi varit så snälla att tillverka.

Nu upptäckte jag dock att jag lagt upp det på fel blogg, nämligen min testblogg och inte den här... så nu lägger jag upp några av de som blev fel i tidsinställda inlägg. Varför ska allt vara så himla komplicerat ibland?

Kom precis hem...

2012-08-30 02:03:00
kategori: Vardag   [0] kommentera
... efter en väldigt oväntad utekväll. Hade det grymt kul men nu är jag trött och ska gå och nana. Goood natt! :)

Första skoldagen

2012-08-28 14:25:00
kategori: Allt som är random   [0] kommentera
Idag var alltså första skoldagen och det var väldigt spännande. Kändes så himla seriöst på något sätt att sitta i en stor aula och anteckna för fulla muggar. Vi har även gått igenom vad det är vi ska läsa och bara denna evckan ska vi läsa över 100 sidor! Så det blir ju en hel del plugg om man säger så!

Nu på kvällen hade vi stadskamp med några av de andra programmen. Dessvärre var det inte så många från socionomprogrammet men eftersom det var blandade lag så gjorde inte det så mycket. Det var en massa olika grenar, allt från dansstopp till pictionary. En av grenarna var basketskott med irlänsk-julafton-tema vilket inte dirket var någon jättehit. Jag hanterar yrsel väldigt dåligt (om man ens kan säga så^^) och dessutom suger jag på basket. Första gången svartnade det för ögonen för att jag blev så yr och andra gången ramlade jag omkull för att det snurrade så mycket. Jag han dock kasta iväg bollen innan jag föll och jag satte den!! jag har aldrig lyckats sätta en enda basketstraff i hela mitt liv men så lyckades jag nu! WAAAAY! Dessvärre gjorde jag illa handleden lite i fallet så jag tog det ganska lugnt efter det. Som väl var det vänster så det var ingen fara. 
Känner att jag borde lägga upp lite bilder men jag har dessvärre inte några att visa, ska försöka bli duktigare på detta!!

Tips till Societetens nollan

2012-08-27 14:24:00
kategori: Allt som är random   [0] kommentera
Denna video har vårt fadderi tillverkat åt oss där de samlat tips vi bör ha med oss nu när vi ska börja plugga!



Den visades på sittningen och fick stående ovationer!

Lördag - Sittning

2012-08-26 13:54:38
kategori: Skolan   [0] kommentera
Igår var det "lite skönt dagen-efter-häng" som jag dock skippade eftersom jag ville vara utvilad till kvällen då vi skulle ha vår första sittning - FUL-sittningen. Tydligen kom det bara 6 stycken från nollan (vilket är väldigt lite eftersom vi är runt 90 stycken som var inbjudna) så jag gick väl inte direkt miste om någonting.

Man skiljer på FUL och-Finsittning då man på fin-sittning har lite finare kläder på sig medan man på FUL-sittning ofta har något tema. Gårdagens tema var Zoo-tema vilket resulterade i många innovativa kostymer, allt från ödlor till kossor och Zoogodisförsäljare (ni vet, Zooapor?). Det blev en hel del spex av de olika festerierna och fadderierna samt en hel del sång och skålande. Efter detta var det fest på Trappan (som är ett sorts fest och-hängställe för studenter där vi också hade sittningen). Jag kände mig dock lite krasslig fortfarande så jag gick hem relativt tidigt.

Fredagen - Slappardag

2012-08-26 13:47:54
kategori: Skolan   [1] kommentera
På fredagen skulle jag göra min registrering till Liu, det funkade dock inte eftersom man var tvungen att göra en sorts anmälan innan själva registreringen vilket jag missuppfattat så det får jag göra på måndag istället. Jag var inte den enda som missuppfattade detta.
Mamma åkte under förmiddagen vilket var väldigt jobbigt eftersom jag är så otroligt mammasjuk, vi har dock bestämt att jag ska försöka komma hem nästnästa helg om inget annat är inbokat så det ser jag fram emot!!
Tidigare under veckan hade jag börjat känna mig lite krasslig och senare under dagen fick jag feber, så istället för att hänga med ut och festa på kvällen stannade jag hemma och skypade med Louise och kollade på Dobidoo och Fångarna på fortet! Tack för samtalet LOUISE!! Du är guld värd! <3

Torsdagen - Upprop

2012-08-26 13:43:43
kategori: Skolan   [0] kommentera
I torsdags hade vi upprop vilket inte var så nervöst som jag hade trott eftersom man redan hade träffat de flesta. Dock var det ännu fler än de som varit med på nolle-P eftersom alla inte hade varit med så nu fick vi för första gången se ALLA de som kommer att gå i vår klass. Efter det var det Campusvandring då de visade oss runt kring de olika områdena man bör känna till.
Senare på kvällen var det den omtalade STuFFiaden, en turnering mot några av de andra programmen med grenar som stress-schack, charader och Flaggan. Väl där såg jag både killen jag kramade under skattjakten dagen innan och Hugo vars huvud jag klappade vilket var lite småpinsamt.
Jag var dock tvungen att gå tidigare eftersom min älskade mamma och morbror kom på besök för att lämna lite möbler och cykel. Det var helt underbart att äntligen få se min mamma igen trotts att det bara gått några få dagar! Det känns faktiskt som att jag har bott här i över en månaden och inte en vecka. Det känns jättekonstigt!
Vi bar iallafall in alla möbler, bland annat en bokhylla, tavlor samt tv och tv-bord så nu kan jag äntligen kolla på serier igen!

Onsdagen - Sittningsföreläsning och skattjakt

2012-08-26 13:35:54
kategori: Skolan   [0] kommentera
På onsdagen hade vi en sittningsföreläsning för att veta lite hur det kommer att se ut på en riktig föreläsning. Det bjöds på god fika med baotabullar och saft. Därefter var det skattjakt som gällde i ösregn! Det var verkligen skitkallt med trotts detta var det riktigt roligt!
Vi skulle bland annat ta kort på
- en båt i en fontän (vi köptes pimpimbåtar och kastade i)
- minst tre nollan i ett träd
- en nollan i en lustig hatt
- en kram ihop med en nollan från ett annat program (jag kramade en från lärarprogrammet)
- en nollan som gör High Five med en festerist från annat program (jag gjorde high five med en från festeriet Helgrymt)
- en nollan som klappar Hugo (vi hittade en kille på stan som hette Hugo som jag fick klappa på huvudet)
- ett mänskligt torn på en bro (vi var bara tre stycken och kände inte för att göra det i ösregnet så vi skippade det)

Tillslut var vi klara och efter det gick vi hemåt, glada men trötta.

Tisdagen - Fångarna på Campus

2012-08-26 13:20:00
kategori: Skolan   [0] kommentera
På tisdagen var det fångarna på Campus som gällde och jag och mitt lag Unicorn var verkligen grymma och vi lyckades ta alla nycklarna! Grenarna bestod av både pictionary och hinderbanor och det var verkligen hur kul som helst. Dessvärre vann vi inte, men vi fick beröm senare eftersom vi var de enda som neg inför adeln (någon form av utskott i socionomsektorn) så det var vi tacksamma för.
På kvällen var det förfest med grillning och då fick vi en ganska klar inblick i studentlivet med allt vad det innebär då vi fick besök av flera festerier som sjöng och spexade för fullt. Favoriterna var familjen som går runt under hela Nolle-P och har som regel att de aldrig får le. De marcherar runt i Norrköping med högtalare och spelar "Sail" med Awolnation med bröderna-Fluff liknande peruker på huvudena samt solglasögon. När de skulle läsa dikter med röster förvrängda med hjälp av heliumballonger blev det dock svårt för dem att hålla sig för skratt och det var verkligen hur kul som helst!!

Vårt festerie SoCer (uttalas socker)


Familjen!

Efter förfesten drog vi iväg till feststället Puls där temat var GRÖNT. Trevlig kväll och trevlig dag!
 

Första nollningsveckan avklarad

2012-08-26 13:09:14
kategori: Skolan   [0] kommentera
Jag har nu bott i Norrköping i en hel vecka och även avklarat den första nollningsveckan! Tänkte därför kortfattat skriva om vad vi gjort varje dag eftersom jag inte haft tid eller ork nu under veckan.

Måndagen:

Vi möttes klockan 13.00 utanför Kåkenhus (där de flesta av våra föreläsningar kommer hållas) och fick där träffa våra klasskamrater för första gången. Behöver jag ens tillägga att jag var nervös? Jag skakade som ett asplöv - bokstavligen. Därefter fick vi göra våra fina nolleskyltar, en orange stege med våra namn i papp så vi ska minnas vad alla heter. Kommer man utan skylt får man straff, något jag lyckligtvis inte behövt genomlida ännu (man blir antingen ihopbunden med någon eller får en megaskylt runt halsen där det står "OLYDIG NOLLAN".
Därefter gick vi till en stor park där vi hade lära-känna-lekar som var riktigt roliga. Sedan var det grillning och efter det femkamp, som vi visserligen förlorade men vi hade det kul iallafall!
Sedan var det hemgång som gällde, men eftersom jag flyttade hit dagen innan så hade jag ingen aning om vart jag befann mig, som väl var så erbjöd sig en av killarna i mitt lag att visa mig runt i Norrköping och sen följa mig hem så det var verkligen skitsnällt!
Väl hemma tog jag det lugnt och kollade på film, sedan gick jag och lade mig.

Norrköping är tydligen min hemstad nu..

2012-08-21 00:14:05
kategori: Allt som är random   [0] kommentera
Sååå.. det verkar som att jag har tagit det enormt stora och gigantiska klivet ut i världen och flyttat hemifrån. Det här är så sjukt så det finns inte ens på min karta att jag skulle kunna göra något sånt här. Men det har jag och jag sitter just nu ensam i mitt lilla korridorsrum i Norrköping. Hur gick det där till egentligen? Fråga mig inte för jag har ingen aning, det här är så himla olikt mig att göra något så stort och galet.
Till saken hör att jag är helt ensam och inte känner någon vilket gör det hela ännu mer skrämmande! Och kanske litelite spännande också.
Flytten skedde igår och dagen innan spenderades på Ikea där jag införskaffade mig både färglada filtar och kuddar, allt för att mitt rum skulle bli så trevligt som möjligt och så att jag själv skulle kunna sätta min egna personliga prägel på det.
Allt detta har varit extremt omtummlande för mig och jag kan avslöja att det faktiskt fällts en hel del tårar, vet fortfarande inte om jag gjort rätt.. Men det visar sig, det värsta som kan hända är att jag inte trivs eller helt enkelt bara känner att det inte känns helt rätt och då flyttar jag hem igen.
Jag ska försöka hålla bloggen uppdaterad så mycket som möjligt! Om jag hinner ska jag skriva om nollningen som var idag och fortsätter i två veckor framöver!

51 fakta om min sommar

2012-08-03 20:58:30
kategori: Vardag   [0] kommentera
Det har varit extremt tyst härifrån bloggen under sommaren och det är jag väl medveten om. Om jag sa att det beror på att jag inte haft tid så ljuger jag för jag har haft all tid i världen att göra blogginlägg och lägga upp blder. Jag har bara inte haft någon riktig lust.

Men här kommer en liten lista på 51 fakta om vad jag gjort och vad som hänt, samt vad som kommer hända!
  1. Jag var på studentresa i Turkiet.
  2. Jag gick på studentbal.
  3. Jag fick en ny data.
  4. Jag tog studenten.
  5. Jag hade besök av min "andra" familj från Stockholm.
  6. Jag spelade sims 3.
  7. Jag jobbade en vecka som ledare i Bor och var bland annat med och klädde en midsommarstång.
  8. Jag firade midsommar en hel helg i skogen med mina favoritflickor.
  9. Jag åkte till mormor.
  10. Jag tråkade runt hemma.
  11. Jag åkte till pappa.
  12. Jag fick svar från antagning.se.
  13. Jag kom in på socionom i Linköping.
  14. Jag kom in reserv på socionom i Lund.
  15. Jag fick panik.
  16. Jag ville bli au pair.
  17. Jag ville ta sabbatsår.
  18. Jag började jobba på Blixten.
  19. Jag fikade med Lina.
  20. Jag fikade med Madde.
  21. Jag var på äventyrsbad i Borås med jobbet.
  22. Jag fick besök av min lillkusin.
  23. Vi hade V.Ä.N.N.E.R. weekend.
  24. Hon åkte hem.
  25. Jag fortsatte jobba.
  26. jag var i Gränna samt Visingsö med jobbet...
  27. ... och köpte en massa (då menar jag en MASSA polkagrisar).
  28. Jag började överväga att börja plugga direkt utan att ta ett sabbatsår.
  29. Jag fikade med Louise.
  30. Jag solade i tre dagar i rad med jobbet på olika stränder...
  31. ...varav den sista var vid Östra stranden i Halmstad.
  32. Jag insåg att jag hade det absolut underbaraste sommarjobbet man kan önska sig.
  33. Jag började söka bostad.
  34. Jag hade Fondueafton med Madde, Frida, Cindy och Niclas.
  35. Jag åkte till Ullared...
  36. ...och brände av 2500 riksdaler.
  37. Fick reda på att jag fick lägenhet i Norrköping...
  38. ...som jag kommer att flytta in i nu i augusti.
  39. Jag jobbade min sista vecka på jobbet...
  40. ...och slutade idag...
  41. ...eftersom jag ska till Italien på måndag.
  42. Jag ska åka upp till Norrköping och hämta nyckel...
  43. ...och lämna cykel eftersom den antagligen kommer att användas ganska så flitigt.
  44. Jag ska åka till IKEA med mamma och köpa inredningsprylar.
  45. Jag är skitnervös inför skolstarten...
  46. ...och nollningen ska vi inte ens prata om...
  47. ...för att inte tala om det faktum att jag kommer dela lägenhet med en okänd människa (yes, jag kommer flytta hemifrån och dela lägenhet med någon jag aldrig träffat).
  48. Jag har läst en massa böcker för att "catcha upp" från de år jag inte kunnat på grund av för mycket plugg (jag har än så länge kommit upp i sju stycken och hoppas jag lyckas läsa tre till!)
  49. Jag har förälskat mig i Hungerspelen.
  50. Jag har varit arg på mig själv för att jag inte har tagit en enda bild med kameran denna sommar.
  51. Jag har kommit fram till att jag haft en riktigt skön och härlig sommar och hunnit med en massa jag inte trodde att jag skulle, trots att vädret varit skit.

Tillbaka till startsidan


bloglovin