Grillning!!

OBS! LÅNGT INLÄGG!
 
Nu är sommaren här på riktigt känns det som och för första gången någonsin tycker jag faktiskt at det är riktigt riktigt härligt! Jag är ju, som ni vet, en riktig höst-och vintermänniska som älskar att mysa inomhus medans det blåser storm utanför, men trots detta kan jag nu faktiskt uppskatta att sommaren är här trots att det inte är sommarlov! Detta beror antagligen på att vi httar på så mycket saker nu med kompisar vilket är jätteroligt!

Förra veckan hade vi tentaplugg utomhus i en park och beslutade oss för att köpa varsinn pizza och ha picnic och det var HUR MYSIGT SOM HELST!!
 
Igår hade vi grillkväll och eftersom vi antagligen kommer att grilla en hel del nu, iallafall så länge det är fint väder, så har vi investerat i en fin liten turkosfärgad grillhink. Efter många om och men, och efter en hel del förbrukande av tändvätska blev det glöd på kolen och vi var både mätta och glada. Kan meddela att jag åt två och en halv chorizzokorvar som var så starka att jag hade kunnat spruta eld! Den sista halvan orkade jag inte så vi kastade iväg den till en skrattmås som tog den, men då började alla andra måsar bråka om den och sen kom en massa ankor och andra fåglar och ville ha korv de med, så vi var tillsut tvugna att vandra hemmåt.

Men idag är det grillning igen och jag är skittaggad! Jag har nämligen haft ett paket lax i frysen som jag inte använt, men nu ska den banne mig grillas! Jag har kikat på recept hela dagen och jag har kommit fram till att jag ska göra ett foliepaket med potatis och en massa kryddor i. Jag hoppas verkligen att det blir bra för jag har fantiserat om det här laxpaketet hela dagen!
 
Under tiden det har varit tyst här har jag varit på lägenhetsvisning med en kompis, haft tacokväll med samma person samt lagboken och firat valborg med fina vänner. Även då stod tacos på schemat för oavsett vad så kommer man inte från det faktum att ALLA gillar tacos! 
 
Mamma har även varit här och firat sin födelsedag! Det kändes så konstgt att träffa henne igen efter så lång tid, jag ju faktiskt har inte varit hemma och träffat henne på över en månad så det var wunderbart! På fredagen när hon kom så latade vi oss bara, men på hennes födelsedag blev det fart på oss. Då gck vi på den nyinvigda Titanicutställningen som öppnades vid Valborg. Jag har utsikt över hela byggnaden och har kunnat följa uppbyggandet av fören som sticker ut från själva huvudbyggnaden, så det har varit spännande underhållning! Utställningen var jättebra, man fick gå runt med hörlurar på sig som hela tidne förklarade vad det var man såg och berättade bakgrundshistoria om såväl människor som föremål. De hade med cirka 200 föremål från det riktiga skeppet, däribland en liten del från en av trapporna från första klass. De hade dessutom byggt upp flera rum för att visa hur det såg ut i verkligheten och det var hur häftigt som helst. I tredje klass var det i stort sett bara ett litet vitt rum med våningssängar i, medan det i tredje klass var lyxlyxlyx. Varje rum hade sin egen inredningsstil vilket gjorde att varje rum var unikt. De hade även byggt upp en korridor som endast fanns i första klass och det var EXAKT (observera EXAKT!) som korridorerna i filmen, ni vet när det är vita väggar och kristallkronor och kristallampor. Både jag och mamma är riktiga Titanicfantaster, så det kunde inte bli mycket bättre!

Därefter gick jag och mamma och åt kunch på Fräcka Fröken, vilket är den/det populäraste bistron/caféet just nu när det är så fint väder ute och det är alltid knökatjockt med folk. Det är lite som Pelikanen, fast Pelikanen är såklart bäst, det ska till ganska mycket för att något ska kunna slå Pellin!

Efter det tog vi varsin glass vid ett mysigt uteställe som heter Solsidan, och det var jättefint! Vi satt och myste i en hammock och solade och tittade ut mot strömmen som flyter genom stan. Sedan gick vi hem och ojade oss över all mat vi ätit för vi (läs jag) fick asont i magen för att jag åt för mycket.. Bortsätt från det var det en helt underbar födelsedag som jag tror att mamma var mycket nöjd med!

Jag vet tyvärr inte när jag kommer hem nästa gång, men när jag gör det så meddelar jag om detta. Eventuellt kan jag komma i slutet av maj, men det är dock ganska osäkert. Det känns konstigt att jag inte har varit hemma på så länge, men ändå inte. Jag trivs verkligen och jag vet att jag kan komma hem precis när jag vill så det känns inte så jobbigt faktiskt. Det hade jag aldrig trott när jag kom  hit från första början, då ville jag bara hemhemhem hela tiden, men nu känns det bra! Jag saknar dock allt hemma så när jag väl kommer hem kommer jag nog gråta av lycka!!



Min och mammas glass!

Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: